• Ναυτιλία

    Τσάκος (ΤΕΝ): Θα έχουμε αυξημένη κερδοφορία, αλλά θέλουμε ειρήνη και ομαλοποίηση της ναυτιλιακής αγοράς

    Νικος Τσάκος, πρόεδρος και CEO ΤΕΝ

    Νικος Τσάκος, πρόεδρος και CEO ΤΕΝ


    Οι γεωστρατηγικές προοπτικές αναλύθηκαν από ειδικούς οικονομολόγους, όπως ο Daniel Speckhard, που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Corus International και η Μαρία Βασάλος, στην εκδήλωση που οργάνωσε η ναυτιλιακή εταιρεία ΤΕΝ, του Νίκου Π. Τσάκου.

    Η εκδήλωση έγινε στο Grand Resort στο Λαγονήσι, όπου την παρακολούθησαν στελέχη της εταιρείας, καθώς και παράγοντες της ναυτιλίας, Τραπεζίτες, εκπρόσωποι Νηογνωμόνων.

    Από την πλευρά του υπουργείου Ναυτιλίας παραβρέθηκε ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος.

    O CEO της ΤΕΝ Νικόλαος Π. Τσάκος αναφέρθηκε στους στόχους και τις στρατηγικές επιλογές της εταιρείας, στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, στην κρίση, αλλά και στις προοπτικές που  διαμορφώνονται με τις νέες συνθήκες.

    Μιλώντας προς το MONONEWS, ο Νίκος Π. Τσάκος, δήλωσε: «Βρισκόμαστε μετά από τρία χρόνια λόγω της πανδημίας για να συζητήσουμε τις γεωστρατηγικές εξελίξεις. Είναι η 15η συνάντηση που διοργανώνει η εταιρεία με διεθνείς προσωπικότητες, προκειμένου να συζητήσουμε και να χαράξουμε την στρατηγική του μέλλοντος. Είναι μια περίοδος που οι ναύλοι έχουν ανέβει σημαντικά, ωστόσο εμείς θέλουμε την ειρήνη και την ομαλοποίηση των διεθνών σχέσεων, ώστε να μπορούμε να δράσουμε επιχειρηματικά και με προοπτικές σταθερότητας. Η ΤΕΝ θα αυξήσει την κερδοφορία της και σχεδιάζουμε τις επόμενες κινήσεις μας».

    Επισημαίνεται ότι η ΤΕΝ θα παραλάβει το επόμενο χρονικό διάστημα τέσσερα πλοία LNG, 155.000 dwt, που θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί εναλλακτικά με διπλό καύσιμο, ενώ χθες το νεότευκτο πλοίο της «Porto» ξεκίνησε τα ταξίδια του με ναύλο 44.000 δολάρια την ημέρα.

    Η ΤΕΝ διαχειρίζεται σήμερα 66 πλοία, κυρίως δεξαμενόπλοια και πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και LNG.

    Διαβάστε επίσης:

    Νικόλας Μαρτίνος (Thenamaris): Απέκτησε δεξαμενόπλοιο έναντι 76 εκατ. δολ. από την Unisea Shipping του Αδαμάντιου Λαιμού

    Αυξήθηκαν η αξία των πλοίων και οι ναύλοι μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ