• Ναυτιλία

    Tsakos Shipping: Ένα στα δέκα πλοία που ναυπηγούν οι Έλληνες εφοπλιστές κατασκευάζεται από τον καπετάν Παναγιώτη και τον Νίκο Τσάκο

    Καπετάν Παναγιώτης και Νίκος Τσάκος

    Συνολικά, ο όμιλος Τσάκου ναυπηγεί είκοσι πλοία τα οποία θα παραδοθούν σταδιακά τα επόμενα χρόνια


    Ένα ναυπηγικό πρόγραμμα που υπερβαίνει τα 1,2 δισ. δολάρια βρίσκεται σε εξέλιξη για τον όμιλο ναυτιλιακών επιχειρήσεων της Tsakos Shipping του καπετάν Παναγιώτη και του Νίκου Τσάκου.

    Η νέα παραγγελία που υπέγραψαν οι Έλληνες εφοπλιστές με το ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries Ulsan Shipyard αφορά στη ναυπήγηση τεσσάρων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, μεταφορικής ικανότητας 2.800 teu.

    Συνολικά, ο όμιλος Τσάκου ναυπηγεί είκοσι πλοία τα οποία θα παραδοθούν σταδιακά τα επόμενα χρόνια. Με άλλα λόγια, στα δέκα πλοία που ναυπηγούν οι Έλληνες εφοπλιστές, ο όμιλος Τσάκου κατασκευάζει το ένα. Το συνολικό ναυπηγικό πρόγραμμα των Ελλήνων εφοπλιστών φτάνει τα 173 ποντοπόρα πλοία.

    Ο όμιλος Τσάκου ναυπηγεί, ειδικότερα, 12 πλοία containerships, 6 aframax δεξαμενόπλοια dual fuel, ένα capesize φορτηγό και ένα suttle tanker. Όλα τα νέα πλοία θα πληρούν τις προδιαγραφές της «πράσινης ναυτιλίας».

    Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη παραγγελία, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2021, αφορούσε την κατασκευή έξι δεξαμενοπλοίων διπλού καυσίμου, που η αξία τους φτάνει τα 450 εκατ. δολάρια. Τα έξι πλοία ανέλαβε να τα ναυπηγήσει η Daehan Shipbuilding, που βρίσκεται στη Νότιο Κορέα.

    Σε πρόσφατη παρουσία των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΤΕΝ, ο Νίκος Τσάκος επεσήμανε ότι η ΤΕΝ έχει πουλήσει 10 από τα δεξαμενόπλοιά της τους τελευταίους μήνες και έχει επενδύσει σε αντίστοιχο αριθμό νέων πλοίων.



    ΣΧΟΛΙΑ