• Ναυτιλία

    Τρία νεότευκτα για την Byzantine Maritime του Μάριου Σταφυλοπάτη

    σταφυλοπατης μαριος

    Ο εφοπλιστής Μάριος Σταφυλοπάτης (αριστερά) με τη σύζυγό του, Μαριάννα (δεξιά) και τον Γιώργο Ραφαήλ (μέση)


    Η ναυτιλιακή Byzantine Maritime, του εφοπλιστή Μάριου Σταφυλοπάτη, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, έκλεισε συμφωνία για τη ναυπήγηση τριών πλοίων handysize bulkers, χωρητικότητας 41.000 dwt.

    Σήμερα, ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 9 πλοία, τα οποία κατασκευάστηκαν από το 2008 έως το 2014.

    Η Byzantine Maritime Corporation ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και από τότε διατήρησε έναν μεσαίου έως μικρού μεγέθους στόλο φορτηγών χύδην που εξυπηρετούσε τους πελάτες της κυρίως στο εμπόριο σιτηρών της Βόρειας Αμερικής.

    Η International Chartering Services, Inc., (ICS) και η Byzantine Maritime Corporation (BMC) διατηρούν μια αποκλειστική σχέση πελάτη και εντολέα για περισσότερα από 30 χρόνια, η οποία ξεκίνησε το 1976.

    Η BMC, ναυπήγησε τα προηγούμενα χρόνια έξι πλοία στη IHI που βρίσκεται στη Yokohama, 4 από τα οποία παραδόθηκαν το 2008 και τα άλλα δύο το 2010.

    Γενάρχης της ναυτιλιακής οικογένειας θεωρείται ο Θεμιστοκλής Σταφυλοπάτης (1888-1967) που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη. Το 1930 μετέφερε τις επιχειρήσεις του στον Πειραιά.

    Τον Θεμιστοκλή Σταφυλοπάτη διαδέχθηκαν τα παιδιά του, Μάριος, που γεννήθηκε το 1949 και ο Φραγκίσκος που γεννήθηκε το 1945.

    Διαβάστε επίσης

    Δεξαμενόπλοια ναυπηγούν, bulker αγοράζουν οι Έλληνες εφοπλιστές



    ΣΧΟΛΙΑ