• Ναυτιλία

    Το νεότευκτο τάνκερ St Nicholas παρέλαβε η Thenamaris του Νικόλα Μαρτίνου

    Νικόλας Μαρτίνος, επικεφαλής Thenamaris

    Νικόλας Μαρτίνος, επικεφαλής Thenamaris


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Thenamaris του Νικόλα Μαρτίνου παρέλαβε σήμερα το νεότευκτο MR2 ST NICHOLAS, του οποίου η χωρητικότητα είναι 50.291 dwt και ναυπηγήθηκε από τη Hyundai Vietnam Shipbuilding.

    Το δεξαμενόπλοιο ST NICHOLAS είναι το τρίτο νεότευκτο της σειράς MR2 tanker που εισέρχεται στο στόλο της εταιρείας μέσα στο 2022.

    Επισημαίνεται ότι προηγήθηκε η παραλαβή του SEADRIVE και του SEAPROMISE, τα οποία κατασκευάστηκαν στο ίδιο ναυπηγείο και είναι παρόμοιων προδιαγραφών με το ST NICHOLAS.

    Όσον αφορά γενικότερα τον στόλο δεξαμενόπλοιων της, η Thenamaris παρέλαβε εντός του έτους και το νεότευκτο VLCC SEADUCHESS, χωρητικότητας σχεδόν 310.000 dwt, ναυπηγημένο στην Ιαπωνία. Η εταιρεία διαχειρίζεται πλέον 99 πλοία.

    Το νεότευκτο τάνκερ St Nicholas
    Το νεότευκτο τάνκερ St Nicholas

    Εξάλλου, η εταιρεία παρέλαβε στις αρχές του έτους τα LPG carriers SEAGEMINI και SEATEAM, μεταφορικής ικανότητας 38.000 κ.μ. έκαστο τα οποία είχαν ναυπηγηθεί από τη νοτιοκορεατική Hyundai Mipo Dockyard.

    Τέλος, μέχρι το τέλος του έτους η Thenamaris αναμένει την ναυπήγηση δύο ακόμη δεξαμενόπλοιων, χωρητικότητας 50.291 dwt και 157.700 dwt, ναυπηγημένα από τη Hyundai Vietnam Shipbuilding και τη Samsung Heavy Industries αντίστοιχα.

    Το νεότευκτο τάνκερ St Nicholas
    Το νεότευκτο τάνκερ St Nicholas

    Διαβάστε επίσης:

    Ποια ύφεση; Η παγκόσμια βιομηχανία superyacht ανθεί – Πωλήσεις άνω των 4 δισ. δολαρίων το 2022

    Κύπρος: Τα 36 ερωτήματα για τα νέα μέτρα της ΕΕ που επηρεάζουν τις θαλάσσιες μεταφορές από Ρωσία



    ΣΧΟΛΙΑ