• Ναυτιλία

    Το Κατάρ στη μάχη των LNG carriers με παραγγελίες 760 εκατ. δολαρίων

    • Bloomberg


    Το Κατάρ προχώρησε στην παραγγελία τεσσάρων νέων LNG cariers αξίας άνω των 2,8 δισεκατομμυρίων ριάλ (762 εκατομμύρια δολάρια) από κινεζικό ναυπηγείο, καθώς η ζήτηση για καύσιμα κορυφώνεται.

    Η κρατική ενεργειακή εταιρεία Qatar Petroleum ανακοίνωσε ότι τα πλοία θα κατασκευαστούν από το ναυπηγείο Hudong-Zhonghua Shipbuilding, θυγατρική της China State Shipbuilding.

    Είναι η πρώτη φορά που η QP παραγγέλνει πλοία μεταφοράς LNG από την Κίνα. Πρόκειται για την πρώτη παρτίδα πλοίων που θα ναυλωθούν για το έργο επέκτασης του πεδίου North Field της εταιρείας, ενώ τα έξοδα για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της κατά περισσότερο από 50% θα ανέλθουν σε σχεδόν 30 δισ. δολάρια.

    Η ζήτηση για υγροποιημένο φυσικό αέριο – του οποίου το Κατάρ είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο – αναμένεται να αυξηθεί έντονα τις επόμενες δεκαετίες, καθώς οι χώρες θα σταματήσουν τη χρήση των λιγότερο καθαρών ορυκτών καυσίμων, όπως ο άνθρακας και το πετρέλαιο.

    Η παγκόσμια αγορά LNG δέχεται σημαντικές πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες λόγω ελλείψεων φυσικού αερίου και άνθρακα σε περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας. Ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ, Σαάντ Αλ Κάαμπι, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η ζήτηση ήταν «τεράστια» και «δεν μπορούμε να τους καλύψουμε όλους».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ