• Ναυτιλία

    Το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος προσέφερε είδη ιματισμού σε 323 οικογένειες

    • NewsRoom


    Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» συνεχίζει να προσφέρει είδη ιματισμού από την ιματιοθήκη, που διατηρείται στις εγκαταστάσεις του, η οποία ανανεώνεται κάθε εβδομάδα χάρη στην ευαισθητοποιημένη κοινωνία της Χίου.

    Με βασικό μέλημα τη στήριξη όσων συμπολιτών βρίσκονται σε ανάγκη, αυτή τη φορά, το Ίδρυμα απέστειλε 10 δέματα με ρουχισμό στο Διονύσιο Ίδρυμα Νεοχωρίου Χίου.

    Επισημαίνεται ότι από 2017 έως και σήμερα το Ίδρυμα συγκέντρωσε με τη συνεισφορά 330 δωρητών και δόθηκαν 3.430 ρούχα.

    Αποδέκτες ήταν οι Φυλακές Χίου, η Υπηρεσία Ασύλου, η Παιδιατρική Γενικού Νοσοκομείου Χίου, το ίδρυμα του Αγίου Νικολάου στην Γκάνα, η Κιβωτός του Κόσμου, τα Παιδικά Χωριά SOS και το Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο.

    Θεωρώντας ότι η προσφορά κάθε εθελοντή είναι πολύτιμη, το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» παρακινεί τους γύρω του να συμμετάσχουν σε μια αλυσίδα καλών πράξεων μέσα από μια εκστρατεία αλληλεγγύης. Σε αυτήν συμμετέχουν κάθε εβδομάδα απλοί πολίτες της Χίου, φέρνοντας ρουχισμό, παιδικά είδη και παιχνίδια στην Ιματιοθήκη του Ιδρύματος, τα οποία συλλέγονται με απώτερο σκοπό να καταλήξουν στα χέρια εκείνων που τα χρειάζονται.

    Εξάλλου, το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» είχε άλλη μία δράση. Ειδικότερα, στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ και του Ιδρυτή του Ομίλου Εταιρειών Τσάκος και του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, Καπετάν Παναγιώτη N. Τσάκου, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και του Ιδρύματος, από τον Πρόεδρο του Διοικητικού του Συμβουλίου Ευθύμιο Η. Μητρόπουλο και τον Διευθυντή Β’ Κλάδου του ΓΕΝ Αρχιπλοίαρχο Χαράλαμπο Πεγκλίδη ΠΝ. Στην εκδήλωση παρευρέθη και η κα Βενετία Καλλιπολίτου, Group Maritime Training & Education Advisor, του Ομίλου Τσάκου.

    Το μνημόνιο έχει ως στόχο τις από κοινού δράσεις στους τομείς της ναυτικής εκπαίδευσης, ασφάλειας στη θάλασσα και έρευνας σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Τα πεδία συνεργασίας, μεταξύ άλλων, εστιάζονται στην ανταλλαγή και πρόσβαση σε ποιοτικές εκπαιδευτικές υποδομές και υλικό, στην προαγωγή της διδασκαλίας και την αξιοποίηση εφαρμοσμένων τεχνολογιών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ερχόμεθα προς την Θάλασσα – Έκθεση στη Χίο του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος και των Ναυτικών Χρονικών



    ΣΧΟΛΙΑ