• Ναυτιλία

    To δίκτυο Marine Traffic AIS διαθέτει 6.250 επίγειους σταθμούς καταγραφής των πλοίων

    Πηγή: Marine Traffic


    Η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Kpler πρόκειται να καταργήσει σταδιακά την επωνυμία FleetMon με την MarineTraffic, που εξαγοράστηκε πρόσφατα, να έχει τον πρώτο λόγο.

    Ως μέρος αυτής της στρατηγικής μετάβασης, η πλατφόρμα FleetMon έχει ήδη σταματήσει να εγγράφει νέους χρήστες.

    Η MarineTraffic και η FleetMon συγχωνεύτηκαν μετά την αγορά της Kpler και των δύο εταιρειών νωρίτερα φέτος για να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο δίκτυο επίγειων σταθμών AIS στον κόσμο. Αυτό το μεγαλύτερο, πιο ισχυρό δίκτυο AIS είναι πλέον γνωστό ως δίκτυο MarineTraffic AIS.

    «Με την ενσωμάτωση και των δύο δικτύων, διπλασιάσαμε ουσιαστικά την εμβέλειά μας, με αποτέλεσμα την πρόσβαση σε δεδομένα από περισσότερους από 6.250 σταθμούς με βάση την κοινότητα παγκοσμίως και την ανάπτυξη», δήλωσε ο Alex Charvalias, διευθυντής logistics και AIS στην Kpler.

    Ο François Cazor, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Kpler, τόνισε πρόσφατα το πόσο ζωτικής σημασίας είναι το AIS για τη χαρτογράφηση της παγκόσμιας ναυτιλίας.

    Ο F. Cazor είπε επίσης ότι η Kpler θα προχωρήσει τώρα σε νέες υπηρεσίες και θα παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για να επιτρέπει στους πελάτες να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις πιο γρήγορα από τους ανταγωνιστές τους, καθώς και να περιορίζουν το κόστος.

    Διαβάστε επίσης:

    H MSC παραμένει πρώτη παγκόσμια δύναμη στα πλοία κοντέινερ – Μειωμένη κερδοφορία κατά 90% για όλες τις εταιρείες

    Στέφανος Κασσελάκης: Η αλήθεια για τις ναυτιλιακές business του

    Allied: Οι Έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν 210 πλοία σε ένα 12μηνο



    ΣΧΟΛΙΑ