• Ναυτιλία

    Θετική η έκβαση της διεκδίκησης της ΠΕΝΕΝ για το πλοίο «Διονύσιος Σολωμός»


    Στο πλαίσιο των πολύμορφων δράσεων που αναπτύσσει για τα προβλήματα του κλάδου η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ), πριν λίγες μέρες πραγματοποίησε ενδελεχή εν πλω έλεγχο στο δρομολόγιο του πλοίου «Διονύσιος Σολωμός» μέσα από τον οποίο εξακρίβωσε την τεράστια απόκλιση ανάμεσα στις δεδουλευμένες και καταβαλλόμενες υπερωρίες προς το πλήρωμα καταστρώματος.

    Σε συνέχεια ενημέρωσε για το πρόβλημα αυτό ΥΕΝ – Λιμεναρχείο Πειραιά και την Ναυτιλιακή εταιρεία ZANTE FERRIES.

    Σε πρώτη φάση η εταιρεία, όπως ενημερώνει η ΠΕΝΕΝ, χωρίς να αμφισβητήσει το εργασιακό σύστημα που υπάρχει στο πλοίο, στην ουσία αρνήθηκε την προσαρμογή και την καταβολή των πράγματι δεδουλευμένων υπερωριών επικαλούμενη οικονομικές δυσκολίες και την μειωμένη κίνηση την περίοδο του χειμώνα.

    Ως απάντηση η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ γνωστοποίησε στην Ναυτιλιακή εταιρεία αλλά και στις αρμόδιες αρχές ότι, με την σύμφωνη γνώμη των μελών της στο πλοίο, προχωράμε σε απεργιακή κινητοποίηση για το δρομολόγιο του πλοίου που ήταν προγραμματισμένο για τις 21 Δεκέμβρη.

    Η εξέλιξη αυτή, καταλήγει η ΠΕΝΕΝ, ανάγκασε την εταιρεία σε υποχώρηση και ακολούθως δέχθηκε να συμμορφωθεί με το αποτέλεσμα που ανέκυψε από τον έλεγχο του κλιμακίου της Ενωσης Ναυτών!

    Διαβάστε επίσης

    Η ναυτιλιακή εταιρεία του Φρέντρικσεν από τις Βερμούδες εγκαθίσταται στην Κύπρο!



    ΣΧΟΛΙΑ