• Ναυτιλία

    Θ. Πετρόπουλος: Πούλησε bulker 17 ετών σε τιμή έκπληξη

    Ted Petropoulos


    Στην πώληση φορτηγού πλοίου τύπου supramax προχώρησε η ναυτιλιακή Minerva Ship Management, συμφερόντων της οικογένειας Πετρόπουλου, πετυχαίνοντας άκρως συμφέρουσα τιμή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο Laminia, χωρητικότητας 53.000 dwt που κατασκευάστηκε το 2001 στα ναυπηγεία Imabari, άλλαξε χέρια στην τιμή των 9 εκατ. δολ. Η τιμή αυτή ξεπερνά κατά πολύ τις εκτιμήσεις των VesselsValue και Maritime Strategies International που έχουν δώσει εκτιμώμενες τιμές στα 7,5 εκατ. δολ. και 8,11 εκατ. δολ. αντίστοιχα, αναφέρει το tradewinds.

    Σημειώνεται ότι το Laminia δεν χρειάζεται ειδική επιθεώρηση μέχρι τον Απρίλιο 2021. Το συγκεκριμένο πλοίο, με αρχική ονομασία Lake Maine, είχε αγοράσει, τον Οκτώριο του 2007, μία άλλη εταιρία του Θεόδωρου (Ted) Πετρόπουλου, η Petrofin Ship Management Inc, έναντι 72 εκατ. δολ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Minerva σε τιμή που δεν έγινε γνωστή και μετονομάστηκε σε Laminia.

    H εταιρία Minerva Ship Management ιδρύθηκε το 2014 και δεν έχει καμία σχέση με τη ναυτιλιακή Minerva Marine, συμερόντων της οικογένειας Μαρτίνου. Επικεφαλής της είναι ο Θ. Πετρόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται στη ναυτιλιακή βιομηχανία από το 1970. Το 1989 ίδρυσε τη διεθνή εταιρεία ναυτιλιακών οικονομικών συμβούλων και ερευνών Petrofin S.A., ενώ το 1998 ίδρυσε την Petrobulk Maritime Inc και το 2005 την Petrofin Ship Management Inc (PSMI).

    Η τελευταία εξαγορά της Minerva Ship Management πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2017, όταν πλήρωσε 15 εκατ. δολ. για να αποκτήσει το φορτηγό πλοίο Unicorn Ocean, κατασκευής 2008 και χωρητικότητας 78.000 dwt, το οποίο ήταν σε συμφωνία για πενταετή γυμνή ναύλωση, στην τιμή των 5.100 δολ. ημερησίως.

    Το τρίτο πλοίο της εταιρίας είναι το Mariner, κατασκευής 2009 και χωρητικότητας 57.000 dwt, το οποίο εξαγόρασε το 2014 από την Dasin Holdings στην τιμή των 19 εκατ. δολ. και σήμερα κοστολογείται στα πάνω από τα 11 εκατ. δολ.

    ναυτιλία ναυλαγορά

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαρία Αγγελικούση: Η κόρη του Γιάννη Αγγελικούση αποκαλύπτει τα σχέδιά της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγγ. Φράγκου: Σε προχωρημένες συζητήσεις για αναχρηματοδότηση δανείων η Navios Acquisition

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Τα deals δύο ελληνικών ναυτιλιακών στην αγορά του LPG

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ