• Ναυτιλία

    Θ. Παπαδόπουλος: Τι σηματοδοτεί η πώληση τάνκερ της Interorient


    Στην πώληση ενός από τα τάνκερ της φέρεται να προχώρησε η κυπριακή ναυτιλιακή Interorient, συμφερόντων της οικογένειας Παπαδόπουλου, σε τιμή που μάλλον σηματοδοτεί μία ελαφρά πτώση των τιμών στην αγορά των product tankers.

    Σύμφωνα με ναυλομεσίτες που επικαλείται το TradeWinds, η εταιρεία πούλησε το τάνκερ Baltic Champion (χωρητικότητας 37.300 dwt, κατασκευής 2003) έναντι 7,6 εκατομμυρίων δολαρίων, μία τιμή αισθητά χαμηλότερη από τα 8,5 εκατομμύρια δολάρια που έλαβε η ναυτιλιακή Super-Eco Tankers (συμφερόντων της οικογένειας Τομάζου) τον προηγούμενο μήνα για την πώληση ενός αντίστοιχου τάνκερ, του Rosa Tomasos (χωρητικότητας 37.200 dwt, κατασκευής 2003).

    Η Interorient διαθέτει έναν στόλο αποτελούμενο από σχεδόν 30 τάνκερ, σύμφωνα με το VesselsValue, με τα περισσότερα εξ αυτών να είναι κατασκευής 2000-2006.

    Η Interorient αποτελεί δημιούργημα του Άδωνι Παπαδόπουλου, ο οποίος την ίδρυσε το 1979 και την έχει καταστήσει μία από τις πιο επιτυχημένες πλοιοκτήτριες και πλοιοδιαχειρίστριες ναυτιλιακές εταιρείες στην Κύπρο, με περίπου 300 υπαλλήλους στα γραφεία της και 3.000 ναυτικούς. Δραστηριοποιείται επίσης και στους τομείς των ναυλώσεων, των συμβουλευτικών υπηρεσιών και της διαχείρισης προσωπικού. Διαθέτει γραφεία πλοιοδιαχείρισης στη Λεμεσό και στο Αμβούργο, και γραφεία διαχείρισης προσωπικού στη Μανίλα, Ρίγα και Αγιά Πετρούπολη.

    Ο Άδωνις Παπαδόπουλος εκτελεί πλέον χρέη προέδρου της εταιρείας, καθώς από το 2004 έχει παραδώσει το πόστο του διευθύνοντος συμβούλου στον γιο του, Θέμη Παπαδόπουλο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αδ. Λαιμός: Νέα συμφωνία για επέκταση του στόλου της Unisea Shipping

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Χημική διαρροή από containership της Diana – Τι συνέβη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Aegean Marine: Στον «αέρα» το deal με την HEC Europe



    ΣΧΟΛΙΑ