• Ναυτιλία

    TEN (Νίκος Τσάκος): Πούλησε πλοίο με 37,2 εκατ. δολάρια και ναυπηγεί 7 «πράσινα» νέας τεχνολογίας

    Νίκος Τσάκος: Παραγγελίες 4+2 τάνκερ διπλού καυσίμου από την TEN - MononewsTV

    O πρόεδρος της ΤΕΝ, Νίκος Τσάκος


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Tsakos Energy Navigation (TEN), του Νίκου Π. Τσάκου, γνωστοποίησε την πώληση ενός δεξαμενόπλοιου aframax, στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου της.

    Το πλοίο Izumo Princess, κατασκευάστηκε το 2007 στο ναυπηγείο Sumitomo και πουλήθηκε έναντι 37,2 εκατ. δολαρίων εκατομμυρίων δολαρίων.

    Ο αγοραστής δεν κατονομάστηκε, αλλά στις βάσεις δεδομένων ναυτιλίας, εμφανίζεται το πλοίο, χωρητικότητας 105.500 dwt ότι ανήκει πλέον στην Noble Sphere Corp με έδρα τις Σεϋχέλλες και το πλοίο μετονομάστηκε ήδη σε Thorin.

    Η TEN έχει πωλήσει έως τώρα εννέα πλοία πρώτης γενιάς τους τελευταίους δώδεκα μήνες και πρόσφατα παρέλαβε τα δεξαμενόπλοια aframax που κινούνται με LNG, καθώς επίσης αγόρασε πέντε σύγχρονα δεξαμενόπλοια από τη Viken Shipping. Η εταιρεία διαθέτει επί του παρόντος 74 πλοία, συμπεριλαμβανομένων επτά νεότευκτων προς παράδοση. Από την πώληση των πλοίων εκτιμάται ότι εισέπραξε 240 εκατ. δολάρια.

    «Αυτή είναι δέκατη συναλλαγή και υπογραμμίζει τη δέσμευση της ΤΕΝ να απαλλαγεί από τα πλοία της πρώτης γενιάς και να ενισχυθεί με πράσινα πλοία μέσω της απόκτησης και κατασκευής οικολογικών σκαφών τελευταίας τεχνολογίας για την κάλυψη των μεταφορικών αναγκών της πελατείας μας», δήλωσε ο Γιώργος Σαρόγλου, πρόεδρος της ΤΕΝ.

    Διαβάστε επίσης:

    Καιρός: Κορυφώνεται η μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα



    ΣΧΟΛΙΑ