• Ναυτιλία

    Τα ναυπηγεία Fincantieri θα ναυπηγήσουν πλοίο για την ιταλική ακτοφυλακή αξίας 80 εκατ. ευρώ!

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Τα ναυπηγεία Fincantieri θα ναυπηγήσουν πλοίο για την ιταλική ακτοφυλακή αξίας 80 εκατ. ευρώ!


    Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του ναύαρχου Nicola Carlone και του διευθύνοντος συμβούλου Fincantieri Giuseppe Bono, ο οποίος εκπροσωπεί επίσης τον εταίρο Cantiere Navale Vittoria

    Τα ναυπηγεία Fincantieri, που σύμφωνα με όλες τις επίσημες ανακοινώσεις και πληροφορίες ενδιαφέρονται για τα ναυπηγεία Ελευσίνας, υπέγραψε σύμβαση με την Ιταλική Ακτοφυλακή για το σχεδιασμό και την ναυπήγηση μιας υπεράκτιας πλωτής μονάδας πολλαπλών ρόλων. Το συμβόλαιο ανέρχεται στο ύψος των 80 εκατομμυρίων ευρώ. Η υπογραφή του σχετικού συμβολαίου πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Γενικού Διοικητή της Ιταλικής Ακτοφυλακής, Ναύαρχου Nicola Carlone , και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Fincantieri, Giuseppe Bono , ο οποίος εκπροσωπεί επίσης τον εταίρο Cantiere Navale Vittoria. Οι δύο εταιρείες θα λειτουργούν μέσω προσωρινής κοινοπρακτικής ένωσης εταιρειών.

    Η σύμβαση που υπογράφηκε, εκτός από τη ναυπήγηση του πλοίου μήκους 85 μέτρων, προβλέπει και την υποστήριξη για περίοδο 5 ετών, καθώς και τη δυνατότητα άσκησης του δικαιώματος προαίρεσης για τη ναυπήγηση άλλων 2 πλοίων.

    «Το έργο συνδυάζει τις επιχειρησιακές ανάγκες της Ιταλικής Ακτοφυλακής με την εμπειρία που αποκτήθηκε με τα πλοία « Dattilo » και « Diciotti », που παραδόθηκαν από τη Fincantier i το 2013 και το 2014», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση. «Το νέο πλοίο, χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, θα μπορεί να φέρει εις πέρας τις διάφορες αποστολές που ανατίθενται από το Κράτος στην Ιταλική Ακτοφυλακή, από τη θαλάσσια διάσωση έως την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, από την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέχρι την προστασία των ψαριών και να χρησιμοποιηθούν ακόμα και στον τομέα της πολιτικής προστασίας».

    «Το νέο πολλαπλής χρησιμότητας πλοίο, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υπεράκτιες αποστολές μεγάλης εμβέλειας, με υλικοτεχνική αυτονομία τουλάχιστον 20 ημερών, που ξεπερνά τα 4.800 μίλια. Η παρουσία μεγάλου καταστρώματος εργασίας με γερανούς ανοικτής θαλάσσης και ράμπας επιβίβασης για περιστρεφόμενα οχήματα, μαζί με το θάλαμο πτήσης για την προσγείωση και την απογείωση ελικοπτέρων, σε ειδικούς χώρους διάσωσης με συναφείς φουσκωτές λέμβους, τα αντιρρυπαντικά συστήματα, ο χώρος του νοσοκομείου και άλλος εξοπλισμός, ευνοούν την υψηλή ευελιξία και την απαραίτητη ικανότητα πολλαπλών ρόλων της ναυτικής μονάδας».

    Ο Giuseppe Bono, Διευθύνων Σύμβουλος της Fincantieri, σχολίασε: «Είμαστε περήφανοι που μπορούμε για άλλη μια φορά να συνεισφέρουμε στην επέκταση και ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Ιταλικής Ακτοφυλακής ένα πλοίο που κατασκευάστηκε για να εκτελεί μια ποικιλία ετερογενών αποστολών. Η παραγγελία αυτή, μάλιστα, επιβεβαιώνει τη μεγάλη ευελιξία του ομίλου, ο οποίος σήμερα είναι σε θέση να προσφέρει προϊόντα που ανταποκρίνονται με το υψηλότερο τεχνολογικό επίπεδο της αγοράς στις συγκεκριμένες ανάγκες διαφορετικών πελατών, σε κάθε κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούμαστε».



    ΣΧΟΛΙΑ