• Ναυτιλία

    Στυλιανίδης: Υπουργείο και Λιμενικό είναι αμείλικτα σε φαινόμενα διαφθοράς και παράβασης καθήκοντος

    • NewsRoom
    Ο υπουργός κ. Χρήστος Στυλιανίδης

    Ο υπουργός ΥΝΑΝΠ, Χρήστος Στυλιανίδης


    «Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής είναι αμείλικτα σε φαινόμενα διαφθοράς και παράβασης καθήκοντος που αφορούν στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.», ανέφερε σε δήλωσή του σχετικά με την υπόθεση των λιμενικών που φέρονται να εμπλέκονται σε οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ο υπουργός κ. Στυλιανίδης.

    Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, έθεσε άμεσα σε διαθεσιμότητα δύο (2) Στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για τα οποία έχει σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

    Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

    Ο υπουργός κ. Χρήστος Στυλιανίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση σε σχέση με την εν λόγω υπόθεση:

    «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής είναι αμείλικτα σε φαινόμενα διαφθοράς και παράβασης καθήκοντος που αφορούν στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

    Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχουν διαχρονικά πολύ στενή συνεργασία με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας με πάγιο στόχο την καταπολέμηση και πάταξη κάθε έκνομης ενέργειας και φαινομένων διαφθοράς. Όσοι κρίνονται αρμοδίως από την ελληνική δικαιοσύνη ως επίορκοι βαθμοφόροι δεν έχουν καμία απολύτως θέση στις τάξεις του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής».

    Διαβάστε επίσης:

    Σκρέκας: Ο νόμος για την αθέμιτη κερδοφορία θα συνεχιστεί και το 2024

    Πώς να μην πάρω κιλά στις γιορτές

    ΤΑΙΠΕΔ: Έπεσαν οι υπογραφές για την πώληση του 67% του λιμένα Ηρακλείου σε Grimaldi-Μινωικές



    ΣΧΟΛΙΑ