ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Nέα σελίδα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας – Οι ΗΠΑ επενδύουν σε έργα που φέρνουν απτά οφέλη
Ευρείες συσκέψεις πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας με τους Περιφερειάρχες του Λιμενικού Σώματος και εν συνεχεία με όλους τους Λιμενάρχες της χώρας, παρουσία του Υφυπουργού Υ.ΝΑ.Ν.Π. Στέφανου Γκίκα, του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη, των Διευθυντών Κλάδων του Αρχηγείου και λοιπών ανώτατων και ανώτερων στελεχών του Σώματος.
Ο κ. Κικίλιας ενημερώθηκε για θέματα λειτουργίας και επιχειρησιακής ετοιμότητας, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο όλα τα μέσα και το προσωπικό ενόψει των ημερών του Πάσχα, αλλά και της επερχόμενης θερινής περιόδου.
Επιπλέον συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα των εκτάκτων επιθεωρήσεων που -με απόφαση του Υπουργού- ήδη έχουν ξεκινήσει για όλες τις κατηγορίες των δρομολογιακών πλοίων (επιβατηγών, επιβατηγών-οχηματαγωγών και ημερόπλοιων) και για τις οποίες έχει δοθεί εντολή να γίνουν σε βάθος και να ολοκληρωθούν εγκαίρως.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι θα είναι σε διαρκή και απευθείας επικοινωνία με κάθε Λιμενάρχη όταν προκύπτει επιχειρησιακή ανάγκη, σημειώνοντας ότι όλοι οι Λιμενάρχες θα πρέπει να είναι στο πεδίο, σε συνεχή ετοιμότητα και εγρήγορση, με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, την ασφάλεια και τη σωστή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.
«Συνεργάστηκα μαζί σας όσο ήμουν Υπουργός Πολιτικής Προστασίας έχοντας τριβή, κατά κύριο λόγο, με τον κύριο Αρχηγό και με τους Γραμματείς. Και θα σας στηρίξω οριζοντίως και καθέτως, προκειμένου να μπορέσουμε να “ξεδιπλώσουμε” τις ικανότητές μας και όλα αυτά που έχουμε να δώσουμε. Και είναι πολλά αυτά που έχουμε να δώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.
Διαβάστε επίσης:
Μαρίνα Χατζημανώλη: Η ναυτιλία θα πρέπει να καταστεί πιο συμπεριληπτικός και προσιτός στις γυναίκες
Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Συμμετοχή σε κοινοπραξία για ναυπήγηση LPG
Ulyssia: Η Κιβωτός των 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 24 Δεκεμβρίου
- Απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Αμυνας Γκιουλέρ: Επιτίθεται σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ
- Okeanis Eco Tankers (Γιάννης και Αριστείδης Αλαφούζος): Εξασφάλισε δύο δάνεια ύψους 90 εκατ. δολαρίων από δύο ελληνικές τράπεζες
- Στην κόψη του ξυραφιού κυβέρνηση και αγρότες – Πώς μπορούν να λυθούν τα μπλόκα