• Ναυτιλία

    Στη μαύρη λίστα το «Raptor» – Γιατί άργησε να στείλει «mayday»

    • NewsRoom
    Το πλοίο Raptor

    Το πλοίο Raptor


    Όλο και περισσότερα ερωτηματικά προκαλούν τα στοιχεία, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, για το ναυάγιο του «Raptor».

    Το φορτηγό πλοίο, με σημαία Κομορών, βυθίστηκε το πρωί της Κυριακής (26/11) στα ανοιχτά της Λέσβου, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, με μέχρι τώρα απολογισμό έναν νεκρό, έναν διασωθέντα και 12 αγνοούμενους από το πλήρωμά του.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τόσο η πλοιοκτήτρια εταιρία του πλοίου, που έχει έδρα τον Λίβανο, όσο και το ίδιο το πλοίο βρίσκονται τα τελευταία χρόνια στη μαύρη λίστα των ελεγκτικών φορέων της ναυσιπλοΐας για διάφορους λόγους.

    Το «Raptor» όχι μόνο έφερε σημαία από τις Κομόρες, αλλά σε επανειλημμένους ελέγχους που είχαν πραγματοποιηθεί είχαν διαπιστωθεί παραβιάσεις και παρανομίες.

    Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Live News, τον περασμένο Αύγουστο στην Βουλγαρία έγινε έλεγχος στον συγκεκριμένο πλοίο, όπου διαπιστώθηκαν συνολικά 65 παραβάσεις. Δεν είχε πιστοποιητικό ο πλοίαρχος, ο αντιπλοίαρχος αλλά και μέλη του πληρώματος.

    Το κυριότερο όμως όλων είναι ότι υπήρχε αναντιστοιχία των δηλωμένων καυσίμων και κατανάλωσης καυσίμων, δείγμα ότι το πλοίο είχε κι άλλα καύσιμα προκειμένου να κάνει κι επιπλέον δρομολόγια.

    Στο εν λόγω ταξίδι στη Βουλγαρία είχε αποδειχθεί ότι έκανε κι άλλες στάσεις το πλοίο και συναντούσε άλλα πλοία εν μέσω θαλάσσης.

    Όταν ρωτήθηκε ο πλοίαρχος γι’ αυτές τις στάσεις είχε απαντήσει «δυστυχώς ο αγοραστής του ξηρού φορτίου αποσύρθηκε και ψάχναμε εν μέσω θαλάσσης άλλους αγοραστούς».

    Επιπλέον πλοίο της ίδιας εταιρείας είχε βυθιστεί στην Κίσσαμο Χανίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Eντοπίστηκε σώος ένας ναυτικός του φορτηγού πλοίου RAPTOR που βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου

    Ναυάγιο Raptor: Υπήρχε εισροή νερών από το βράδυ του Σαββάτου δήλωσε ο ναυτικός που διασώθηκε

    Καραμπόλα τριών αυτοκινήτων στην Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των Μεγάρων



    ΣΧΟΛΙΑ