• Ναυτιλία

    Σταμάτης Τσαντάνης: Αγόρασε 300.000 μετοχές της Seanergy – Η εταιρεία προχωρά σε reverse split

    Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και CEO Seanergy Maritime - Nasdaq

    Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και CEO Seanergy Maritime


    O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Seanergy, Σταμάτης Τσαντάνης, έχει αγοράσει από τον Αύγουστο του 2022 συνολικά 300.000 κοινές μετοχές της εταιρείας.

    Η εταιρεία γνωστοποίησε επίσης ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 7 Φεβρουαρίου 2023, για να γίνει ψηφοφορία για reverse split των κοινών μετοχών της σε αναλογία όχι μικρότερη από 1:8 και όχι μεγαλύτερη από 1:12.

    Ο Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

    «Έχω επιταχύνει τις δικές μου αγορές μετοχών της Seanergy, δείχνοντας την ισχυρή εμπιστοσύνη στις προοπτικές της εταιρείας μας και στα θεμελιώδη μεγέθη του κλάδου, και σκοπεύω να συνεχίσω να επιδεικνύω την υποστήριξή μου με αυτόν τον τρόπο στο μέλλον.

    Όσον αφορά την πρόταση για reverse split μετοχών, η διαπραγμάτευση των μετοχών μας κάτω ή γύρω από τα ελάχιστα επίπεδα τιμής προσφοράς του Nasdaq θεωρείται περιοριστική για ορισμένους μεγαλύτερους επενδυτές που θα μπορούσαν διαφορετικά να επενδύσουν στη Seanergy.

    Εκτός από τη διασφάλιση της τήρησης των προτύπων εισαγωγής του Nasdaq, πιστεύουμε ότι η εξάλειψη των αβεβαιοτήτων για τις συναλλαγές και η ενοποίηση του υφιστάμενου αριθμού των κοινών μετοχών μας θα είναι επωφελής για τους μετόχους μας και θα αυξήσει επίσης την προσέγγιση των επενδυτών για τη μετοχή μας που προσελκύει θεμελιώδεις, πιο μακροπρόθεσμους μετόχους.

    Αυτό επιβεβαιώνεται από τις επαναγορές τίτλων 35,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Δεκέμβριο του 2021, σε συνδυασμό με τις διανομές μερισμάτων 22,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά από τον Απρίλιο του 2022».

    Διαβάστε επίσης:

    Παντελής (Λου) Κολλάκης: Ο Λονδρέζος από τις Οινούσσες με τα 81 πλοία – H διπλή μάχη με την Covid-19 και η βράβευση για την κοινωνική του προσφορά

    Drewry: Ο δείκτης των ναύλων στα εμπορευματοκιβώτια έχει υποχωρήσει 79% σε ένα έτος



    ΣΧΟΛΙΑ