• Ναυτιλία

    Στα ύψη οι μετοχές του κλάδου των τάνκερ – Κέρδη για Φράγκου και Μαρινάκη-Ross

    Μαρινάκης Φράγκου ναυτιλία

    Από αριστερά: Βαγγέλης Μαρινάκης (επικεφαλής Capital Maritime) και Αγγελική Φράγκου (επικεφαλής Navios Group)


    Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των εισηγμένων ναυτιλιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά των τάνκερ, ακολουθώντας την ανοδική πορεία των τιμών των ναύλων.

    Συγκεκριμένα, οι τίτλοι της εταιρείας International Seaways, με έδρα τη Νέα Υόρκη, ενισχύθηκαν κατά 14,84% στη συνεδρίαση της Δευτέρας κλείνοντας στα 23,83 δολάρια. Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι πούλησε το ποσοστό 49,9% που κατείχε στην κοινοπραξία με την καταριανή ναυτιλιακή Nakilat, έναντι 123 εκατ. δολαρίων. Η κοινοπραξία αποτελούνταν από τέσσερα δεξαμενόπλοια μεταφοράς φυσικού αερίου (LN).

    Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η αγορά συνειδητοποιεί σταδιακά ότι τα υψηλά ναύλα που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά των τάνκερ είναι πραγματικά και μπορεί να διατηρηθούν. Η μέση τιμή στα VLCC αυξήθηκαν κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες στα 29.278 δολάρια ημερησίως από 20.600 δολάρια ημερησίων, σύμφωνα με το Baltic Exchange.

    Οι μετοχές της Diamond S Shipping, συμφερόντων των Β. Μαρινάκη-Wilbur Ross, έκλεισαν χθες στην αγορά της Νέας Υόρκης στα 13,86 δολάρια καταγράφοντας κέρδη σχεδόν 13%, ενώ έχουν ενισχυθεί σημαντικά από την 1η Οκτωβρίου, που βρίσκονταν στα 11,52 δολάρια.

    Ο τίτλος της Nordic American Tankers έκλεισε με κέρδη άνω του 10% και διαμορφώθηκε στα 3,08 δολάρια, ενώ η Frontline του μεγιστάνα John Fredriksen διαμορφώθηκε στα 11,10 δολάρια καταγράφοντας κέρδη 7,98%.

    Με κέρδη 9,5% έκλεισε χθες η μετοχή της Navios Maritime Acquisition Corp, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, και διαμορφώθηκε στα 7,61 δολάρια, στην αγορά της Νέας Υόρκης.

    Ακολούθησε η Tsakos Energy Navigation, του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 8,44%, κλείνοντας στα 3,34 δολάρια.

     



    ΣΧΟΛΙΑ