• Ναυτιλία

    Στα “γρανάζια” της ΑΑΔΕ η εξυγίανση του Ναυπηγείου Ελευσίνας

    Στα

    Πάνος Ξενοκώστας-Πρόεδρος ONEX


    Το Πολεμικό Ναυτικό εισηγήθηκε και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποδέχθηκε και παρέπεμψε το θέμα του σχεδίου εξυγίανσης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να γνωμοδοτήσει αν και με ποιους όρους επιτρέπεται να διαγραφούν ή ακόμη να ρυθμιστούν οι οφειλές του Ναυπηγείου Ελευσίνας προς το Πολεμικό Ναυτικό. Υπενθυμίζεται ότι οι οφειλές ανέρχονται σε 250 εκατομμύρια ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα κατέληξαν οι συζητήσεις και κατά την τελευταία συνάντηση των αξιωματούχων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των εκπροσώπων της ΟΝΕΧ και της Fincantieri.

    Σε πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή, ο υπουργός Ν. Παναγιωτόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι η λύση για τα Ναυπηγεία θα δοθεί στο προσεχές εξάμηνο, αν και υπήρχε προηγούμενη διαρροή ότι για το θέμα του Ναυπηγείου Ελευσίνας θα δοθεί λύση μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

    Πάντως, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρατάθηκε η λειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας για ένα εξάμηνο και δόθηκε η αντίστοιχη χρηματική πίστωση ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες στα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού.

    Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η αίτηση ακύρωσης του Δήμου Χαϊδαρίου για το θέμα των δύο διαγωνισμών του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά θα συζητηθεί στις 11 Μαρτίου.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ