• Ναυτιλία

    Στα 5,5 εκατ, ευρώ η επιδότηση της γραμμής Λεμεσού – Ρόδος – Πειραιάς

    Στα 5,5 εκατ, ευρώ η επιδότηση της γραμμής Λεμεσού - Ρόδος - Πειραιάς


    Το υπουργικό συμβούλιο της Κύπρου αποφάσισε την αύξηση της επιδότησης που αφορά στη θαλάσσια επιβατική σύνδεση Λεμεσού – Ρόδος – Πειραιάς από 5 εκατομμύρια ευρώ σε 5,5 εκατομμύρια ευρώ, αφού έλαβε υπόψη την αύξηση της τιμής των καυσίμων, αλλά και για να καταστήσει τον σχετικό διαγωνισμό ελκυστικότερο.

    Μετά το υπουργικό συμβούλιο, που συνήλθε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης είπε πως “το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την αύξηση της επιδότησης που αφορά τη θαλάσσια επιβατική σύνδεση από 5 εκατομμύρια σε 5,5, δηλαδή μια αύξηση του μισού εκατομμυρίου, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση της τιμής των καυσίμων”.

    Στη συνέχεια τόνισε πως “το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για την πορεία του όλου έργου και για την προσπάθεια διαμόρφωσης ενός νέου διαγωνιστικού εγγράφου, το οποίο θα δημοσιευθεί εντός του τρέχοντος μηνός, στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να προσφέρουμε εναλλακτική συνδεσιμότητα στους συμπολίτες μας”.

    Ο κ. Δημητριάδης είπε ακόμη πως “η απόφαση του Υπουργικού αφορά την προκήρυξη ανοικτού ευρωπαϊκού διαγωνισμού για τα επόμενα τρία έτη.



    ΣΧΟΛΙΑ