• Ναυτιλία

    Σκληρή πολιτική και εκδοτική κόντρα με φόντο τα ναρκωτικά στο πλοίο του Λασκαρίδη

    Ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης

    Ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης


    Πολιτικές και μιντιακές κόντρες ξέσπασαν σήμερα, Παρασκευή εξαιτίας της είδησης του εντοπισμού 850 κιλών κοκαΐνης σε πλοίο συμφερόντων της Laskaridis Shipping. Η εταιρεία με ανακοίνωση που εξέδωσε ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέση με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο πλοίο της.

    Στο μεταξύ το θέμα πυροδότησε έντονη πολιτική αντιπαράθεση  καθώς επιχειρήθηκε συσχετισμός της Νέας Δημοκρατίας, της κας. Μαρέβας Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη,  με τον Πάνο Λασκαρίδη. Το Documento με ανάρτησή του συνέδεσε την εταιρεία της Μαρέβας Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη με την εταιρεία Velvet Success, η οποία ωστόσο ανήκει στον Θανάση Λασκαρίδη.

    Στη συνέχεια υποχρεώθηκε μετά από σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ, το Documento προχώρησε σε διόρθωση της δημοσίευσης που έθιγε την κα. Γκραμπόφκσι- Μητσοτάκη αναφέροντας ότι;  «Από παραδρομή αναγράφηκε στην πρώτη ανάρτηση ότι ο Πάνος Λασκαρίδης ”είναι συνέταιρος της Μαρέβα Γκραμπόφσκι”. ΤΟ ΑΚΡΙΒΕΣ είναι ότι εταιρεία Velvet Success που ανήκει στην οικογένεια Λασκαρίδη και φαίνεται να δραστηριοποιείται από τον Θανάση και όχι από τον Παναγιώτη Λασκαρίδη χρηματοδότησε την εταιρεία Zeus & Dione η οποία τότε ανήκε στη σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι».

    Η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για τους γνωστούς λασπολόγους και ψεύτες που «…δίνουν «ρέστα» ενόψει εκλογών κι επιχειρούν για άλλη μια φορά να εμπλέξουν τον Πρωθυπουργό και τη σύζυγό του, με πρόσωπα και υποθέσεις που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μαζί τους…»

    Μάλιστα η Νέα Δημοκρατία υπενθυμίζει τις υβριστικές τοποθετήσεις του κ. Λασκαρίδη, κατά το παρελθόν, κατά του ίδιου του πρωθυπουργού, ενώ τονίζει πως ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε η σύζυγός του είχαν ποτέ κάποια επαγγελματική ή άλλη σχέση με τον εφοπλιστής.

    «Ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη έχουν ή είχαν κάποια σχέση, επαγγελματική ή άλλη, τώρα ή στο παρελθόν, με τον κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται κάποια στιγμή να μιλά με υβριστικά λόγια για τον Πρωθυπουργό. Για όσα ψευδή γράφονται η κα Γκραμπόφκσι- Μητσοτάκη θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

    Laskaridis Shipping: Δεν έχουμε εμπλοκή με τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο πλοίο

    Η εταιρεία Laskaridis Shipping, εμπορικός διαχειριστής του πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου ATLAS (IMO: 9642368), συνδράμει στις έρευνες των τοπικών αρχών και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στην Ιταλία μετά την ανακάλυψη ύποπτου λαθρεμπορίου (που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη) στις θυρίδες αναρρόφησης θαλασσινού νερού του πλοίου – περίπου 11 μέτρα κάτω από την ίσαλο γραμμή. Οι θυρίδες αναρρόφησης θαλασσινού νερού είναι ένα μέρος του πλοίου που δεν είναι προσβάσιμο από το εσωτερικό του και μπορεί να προσεγγιστεί μόνο από δύτες.

    Το πλήρωμα παρείχε πλήρη συνεργασία στις αρχές, οι οποίες μετά από ενδελεχή έρευνα σε όλο το πλοίο, διαπίστωσαν ότι ούτε το πλήρωμα, ούτε η εταιρεία, εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στο σχετικό γεγονός.

    Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι φόρτωσης στο Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και έφτασε, μέσω του Γιβραλτάρ για πετρέλευση, στη Βενετία της Ιταλίας για εκφόρτωση στις 17 Απριλίου 2023.

    Το λαθρεμπόριο εντοπίστηκε από τις τοπικές αρχές ενώ το πλοίο βρισκόταν στο αγκυροβόλιο της Βενετίας.

    Έκτοτε το πλοίο προχώρησε στον ελλιμενισμό, σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα, και οι εμπορικές εργασίες για την εκφόρτωση εξελίσσονται ομαλά.

    Δηλώσεις φωτιά στα media

    Φωτιά άναψαν και στον μιντιακό χώρο και οι αναρτήσεις που συσχέτιζαν τον Πάνο Λασκαρίδη με το Πρώτο Θέμα, για τις οποίες ο εκδότης του Πρώτου Θέματος Τάσος Καραμήτσος εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση.

    Ακολουθούν οι «επίμαχες αναρτήσεις»:

    Το Πρώτο Θέμα, με τη σειρά του προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

    Πρώτο Θέμα: Ουδεμία χρηματοδοτική ή άλλη σχέση με τον εφοπλιστή κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη

    Ενημερώνουμε τους κ.κ. Κυριάκο Βελόπουλο, Γιώργο Κύρτσο, Νίκο Σβέρκο καθώς και τους λοιπούς «θαυμαστές μας» ότι το «Πρώτο Θέμα» και η ιδιοκτησία του δεν έχει καμία απολύτως σχέση, ούτε είχε ποτέ, ούτε έχει χρηματοδοτηθεί ως νομικά ή φυσικά πρόσωπα από τον εφοπλιστή κύριο Παναγιώτη Λασκαρίδη. Τους καλούμε λοιπόν να ανακαλέσουν άμεσα τις αναφορές τους που σχετίζονται με εμάς και τον κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη, διαφορετικά θα αναγκαστούμε να επιλέξουμε την οδό της Δικαιοσύνης, κάτι το οποίο δεν έχουμε κάνει ποτέ.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Επιχείρηση μαμούθ στο πλοίο του Λασκαρίδη: Πώς εντόπισαν τα 850 κιλά κοκαΐνης – Δείτε video με τους δύτες

    Τάσος Καραμήτσος: Σκληρή ανακοίνωση για όσους τον κατηγορούν για σχέσεις με τον Πάνο Λασκαρίδη



    ΣΧΟΛΙΑ