• Ναυτιλία

  ΣΥΡΙΖΑ: Παραμονές των εκλογών επιταχύνεται η καταστροφική πώληση του λιμανιού του Ηρακλείου

  Λιμάνι Ηρακλείου

  Λιμάνι Ηρακλείου


  «Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, με την οποία ενημερώνει ότι παρέλαβε και θα αποσφραγίσει την Τετάρτη 26 Απριλίου τις προσφορές δυο επενδυτικών σχημάτων για την πώληση του λιμανιού του Ηρακλείου και μάλιστα παραμονές των εκλογών, αποτελεί μια κακή είδηση», τονίζει το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι είναι μια κακή είδηση για τους πολίτες του Ηρακλείου, για τους πολίτες της Κρήτης, για το σύνολο της χώρας και προσθέτει: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το ΤΑΙΠΕΔ επιμένουν στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, η οποία έχει κριθεί αποτυχημένη διεθνώς, ακόμα και από τις συντηρητικές κυβερνήσεις. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι το σύνολο σχεδόν των λιμένων στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και αλλού παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο. Η θεσμοθέτηση το 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ της διεθνούς πρακτικής των υποπαραχωρήσεων, στη βάση των διεθνών προτύπων αξιοποίησης των λιμανιών με την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα τους, αποτελεί το πλαίσιο που εξασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο συμφέρον.

  Η κυβερνητική πολιτική για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων μέσω της εγκατάστασης στο σύνολο της χώρας ιδιωτικών μονοπωλίων, οδηγεί και στο λιμάνι του Ηρακλείου σε καταστροφικά αποτελέσματα. Η αύξηση στο κόστος μεταφοράς των προϊόντων και των επιβατών, η υποβάθμιση των υποδομών, η αποκοπή της πόλης του Ηρακλείου από το λιμάνι και οι υπαρκτοί κίνδυνοι για τα εργασιακά δικαιώματα, το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά, θα είναι το αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης που επιχειρείται.

  Μια κυβέρνηση σε αποδρομή δεν νομιμοποιείται πολιτικά, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, να προσπαθεί να δημιουργήσει δεδομένα που θα προστατεύουν επιχειρηματικά συμφέροντα, απέναντι όχι μόνο στην προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει αλλά κυρίως απέναντι στην κοινωνία. Η επιλογή της κοινωνίας μέσω του αποτελέσματος των εκλογών της 21ης Μαΐου για Δικαιοσύνη για Όλους, Δικαιοσύνη Παντού πρέπει να γίνει και θα γίνει σεβαστή».

  Διαβάστε επίσης:

  Το σημερινό πρόγραμμα του 7ου Posidonia Sea Tourism Forum

  Μελίνα Τραυλού: Η προσέλκυση νέων στο Ναυτικό επάγγελμα είναι προτεραιότητα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών  ΣΧΟΛΙΑ