• Ναυτιλία

    ΣΥΡΙΖΑ: Φέρτε το τελικό σχέδιο εξυγίανσης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας στη Βουλή

    Ναυπηγείο Ελευσίνας

    Ναυπηγείο Ελευσίνας


    Με κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Σαντορινιός Νεκτάριος, Χαρίτσης Αλέξης, Μαμουλάκης Χάρης, Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Δρίτσας Θοδωρής, Τσίπρας Γιώργος και Φλαμπουράρης Αλέκος, ζητούν από την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το τελικό σχέδιο της εξυγίανσης του Ναυπηγείου Ελευσίνας.

    Επισημαίνεται ότι έχει προγραμματιστεί να συνυπογράψουν το σχέδιο οι πιστωτές και τα συναρμόδια υπουργεία και το Ελληνικό Δημόσιο στις 10 Νοεμβρίου, προκειμένου στη συνέχεια να κατατεθεί στο Δικαστήριο για την λήψη της οριστικής απόφασης.

    Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση τους: “Αέρας έγιναν οι δεσμεύσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για διαφάνεια και ενημέρωση σχετικά με τη Συμφωνία των Ναυπηγείων Ελευσίνας”. Ταυτόχρονα κατέθεσαν “αίτημα για έκτακτη σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής”.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση των τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ: “Κατά τη διάρκεια της ψήφισης του Νόμου για την εξυγίανση των Ναυπηγείων της Ελευσίνας, ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επέβαλε νομοθετικές δικλείδες που προστατεύουν το Δημόσιο συμφέρον και τους εργαζόμενους, έχοντας σαν στόχο την ανάπτυξη με εθνικούς και κοινωνικούς όρους.

    Απέναντι στις απειλές της Κυβέρνησης, που προειδοποιούσε για ψήφιση άνευ όρων ή για βύθιση του μέλλοντος των Ναυπηγείων, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κατέθεσαν σχετική τροπολογία (1414/136- 31/08/2022), με την οποία ζητούσαν να ενημερωθούν όλα τα κόμματα της Βουλής για το περιεχόμενό της, σε ειδική συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

    Παρότι ο υπουργός έκανε δεκτή την τροπολογία (Άρθρο 2, παρ. 2 Ν. 4965/22), σήμερα διαπιστώνουμε ότι η Κυβέρνηση προχωρά στην υπογραφή της Συμφωνίας, παρακάμπτοντας την πρόβλεψη του νόμου, περί ενημέρωσης των κομμάτων. Ο κ. Γεωργιάδης οφείλει να φέρει το τελικό κείμενο της Συμφωνίας σε γνώση της Βουλής, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια, και από πλευράς μας έχουμε ήδη καταθέσει αίτημα για σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής, ζητώντας μάλιστα να λάβει χώρα πριν οποιαδήποτε ολοκλήρωση των διαδικασιών κατάθεσης της Συμφωνίας στο Δικαστήριο”.

    Διαβάστε επίσης:

    Drewry: Συνεχίζεται η μείωση των ναύλων στη διακίνηση κοντέινερ για 36η εβδομάδα

    Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές ισχυροποιούν τους στόλους τους με νεότευκτα πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ