• Ναυτιλία

    Συνεργασία της Lomar (οικογένεια Λογοθέτη) με την Αμερικάνικη startup Alicia Bots

    Νικόλας Γεωργίου, CEO Lomar Shipping

    Νικόλας Γεωργίου, CEO Lomar Shipping Πηγή φωτογραφίας: Lomar Shipping


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Lomar, της οικογένειας Λογοθέτη, συνεργάστηκε με την αμερικανική startup ρομποτικής Alicia Bots για να αναπτύξει τεχνολογία αυτόνομου καθαρισμού κύτους σε δεκαπέντε από τα πλοία του στόλου της.

    Η ναυτιλιακή θυγατρική της Libra Group με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο γνωστοποίησε ότι η κίνηση αυτή ενσωματώνει λύσεις αιχμής ρομποτικής «στοχεύοντας ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στην επιδίωξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας για αποτελεσματικότητα και περιβαλλοντική ευθύνη».

    Εκτός από την περιποίηση της γάστρας, οι μονάδες προορίζονται για χρήση σε πλύσιμο και καθαρισμό αποθήκης φορτίου, πυρόσβεση, αφαίρεση λάσπης από δεξαμενές, ανίχνευση διάβρωσης, στίλβωση προπέλας, βοήθεια επισκευής, συλλογή δεδομένων, υποβρύχιες επιθεωρήσεις, καθαρισμό δεξαμενών και μετρήσεις πάχους.

    Το εταιρικό εργαστήριο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Lomar, lomarlabs, θα συμμετάσχει στη συνεργασία, παρέχοντας πληροφορίες για την ανάπτυξη της ρομποτικής για την υποστήριξη των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στην πρόοδο προς τη δημιουργία δυνατοτήτων για αυτόνομα θαλάσσια drones.

    Η Lomar θέτει επίσης τα πλοία της στη διάθεση της Alicia Bots για να δοκιμάσει νέες περιπτώσεις χρήσης με ένα έργο που έχει λάβει επιχορήγηση από το MPA της Σιγκαπούρης για δοκιμαστικές υποβρύχιες επιθεωρήσεις και καθαρισμό στη Σιγκαπούρη.

    «Η αυγή της τεχνητής νοημοσύνης άλλαξε σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την τεχνολογία ως εργαλείο για τη διευκόλυνση των καθημερινών λειτουργιών της ναυτιλιακής μας βιομηχανίας. Η Lomar δεσμεύεται να υποστηρίξει την ανάπτυξη, τη βελτίωση και την εφαρμογή πολλά υποσχόμενων τεχνολογικών λύσεων που θα μεταμορφώσουν τη λειτουργική και περιβαλλοντική μας αποτελεσματικότητα», δήλωσε ο Νικόλας Γεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lomar.

    Διαβάστε επίσης:

    Ένα στα τέσσερα δεξαμενόπλοια διαχειρίζονται οι εταιρείες από την Αττική

    Celestyal: Προσέγγιση στην Κρήτη, αντί για το Άσντοντ του Ισραήλ

    Το κρουαζιερόπλοιο Costa Atlantica διεκδίκησε η SeaJets του Μάριου Ηλιόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ