• Ναυτιλία

    Συνεχίζεται η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά


    Έμφραγμα στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά προκαλεί η συνεχιζόμενη απεργία των 13 ναυτεργατικών σωματείων, τα οποία αρχικά προχώρησαν σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία, και πριν από λίγη ώρα αποφάσισαν να συνεχίσουν για ακόμα 24 ώρες.

    Το πρόβλημα στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων αλλά και το Car Terminal προκαλείτε από την απεργία των πληρωμάτων των ρυμουλκών, που συνοδεύουν τα πλοία τόσο όταν πιάνουν λιμάνι, όσο και όταν αποπλέουν. Χθες το απόγευμα περίπου 25 πλοία ήταν «εγκλωβισμένα» γύρω από λιμάνι του Πειραιά. Αλλά και οι παραγωγοί της Κρήτης αντιμετωπίζουν θέματα, αφού τα προϊόντα τους, που είναι προς εξαγωγή, θα παραμείνουν και αυτά για τρίτη μέρα μέσα στα φορτηγά.

    Η συνέχιση της απεργίας αποφασίστηκε όταν οι πρόεδροι των 13 ναυτεργατικών σωματείων, μετά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, αποφάσισαν νέα 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης, από τις 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου έως τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

    Τα ναυτεργατικά σωματεία που πραγματοποιούν ήδη 48ωρη απεργία από τις 00.01 τα ξημερώματα της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου και η οποία λήγει σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα ζητούν κατάργηση των ρυθμίσεων με τις οποίες, όπως αναφέρουν, επέρχεται πλήγμα στον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και στα ωράρια εργασίας και ανάπαυσης.

    Σημειώνουν επίσης ότι «ο υπουργός Ναυτιλίας τους ξεκαθάρισε ότι δεν κάνει βήμα πίσω για τον συγκεκριμένο νόμο αναφέροντας ότι οι ρυθμίσεις αυτές συνιστούν μονόδρομο για τη συγκράτηση της διαρροής των ποντοπόρων πλοίων από το εθνικό – ελληνικό νηολόγιο».



    ΣΧΟΛΙΑ