Ναυτιλία

Συνάντηση Αρχηγού Λιμενικού με τη Διευθύντρια της Γαλλικής Διεύθυνσης Διεθνούς Συνεργασίας για την Ασφάλεια

  • NewsRoom
Σκάφος του Λιμενικού εν πλω

Σκάφος του Λιμενικού


Εθιμοτυπική συνάντηση μεταξύ της κας Sophie Hatt, Διευθύντριας της Γαλλικής Διεύθυνσης Διεθνούς Συνεργασίας για την Ασφάλεια (D.C.I.S.) που υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχου Λ.Σ. Θεόδωρου Κλιάρη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ο κ. Αρχηγός αφού καλωσόρισε τη Γαλλίδα Διευθύντρια στο Αρχηγείο, υπογράμμισε τους διαχρονικά στενούς δεσμούς της Ελλάδας με τη Γαλλία και την αγαστή συνεργασία που έχουν τα δύο κράτη σε κρίσιμους τομείς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το μεταναστευτικό ζήτημα, αλλά και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν η κα Ayme Sylvie, Aκόλουθος Εσωτερικής Ασφάλειας στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, ενώ από Ελληνικής πλευράς παρευρέθηκε ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης του Α.Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ., Πλοίαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Χριστιανός.

Διαβάστε επίσης:

Η MSC κορυφαίος μεταφορέας κοντέινερ – Η Maersk χάνει τα πρωτεία μετά από 25 χρόνια!

Νέα μεγάλη επένδυση: Η Amazon στην Ελλάδα – Συνάντηση Μητσοτάκη με στελέχη του κολοσσού

Προσάραξη φορτηγού πλοίου στο ΚερατσίνιΣΧΟΛΙΑ