• Ναυτιλία

    Σιγκαπούρη: Μειώνει τους εργαζόμενους από το εξωτερικό στα ναυπηγεία της

    Το λιμάνι στη Σιγκαπούρη

    Το λιμάνι στη Σιγκαπούρη


    Το Υπουργείο Εργατικού Δυναμικού της Σιγκαπούρης περιορίζει τις πολιτικές του για το εργατικό δυναμικό που προέρχεται από το εξωτερικό, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση του κλάδου των ναυπηγείων από αλλοδαπούς εργάτες, ενώ αυξάνει τις εισφορές των ξένων εργαζομένων.

    Ωστόσο, θα δοθεί χρόνος στις εταιρείες να προσαρμοστούν και οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2026.

    Το Υπουργείο Εργατικού Δυναμικού, το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας, το Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης και η Enterprise Singapore (ESG) θα προβούν στις αλλαγές πολιτικής για τον τομέα των ναυπηγείων, προκειμένου να «ωθήσουν τον τομέα να στραφεί σε πιο παραγωγικές και αποδοτικές από πλευράς πόρων δραστηριότητες». όπως υποστηρίζεται.

    Οι κάτοχοι άδειας εργασίας σε μια εταιρεία θα μειωθεί στο 75% από 77,8% που είναι σήμερα.

    Τα ναυπηγεία θα μπορούν να προσλαμβάνουν έως και τρεις κατόχους αδειών εργασίας για κάθε μόνιμο κάτοικοι από την 1η Ιανουαρίου 2026.

    «Θα μειώσουμε το Ανώτατο όριο Αναλογίας Εξάρτησης (DRC) από 77,8% σε 75% ή από αναλογία 1 τοπικού υπαλλήλου σε 3,5 κατόχους άδειας εργασίας, σε 1 τοπικό υπάλληλο σε 3 κατόχους άδειας εργασίας», αναφέρει το υπουργείο.

    Θα αυξήσουν επίσης την εισφορά από 400 σε 500 δολάρια για τους κατόχους άδειας εργασίας R2 «Βασικές δεξιότητες» και από 300 δολάρια σε 350 δολάρια για τους κατόχους άδειας εργασίας R1 «Higher Skilled» (WPH).

    Αυτές οι κινήσεις στοχεύουν να ωθήσουν τον κλάδο να «αναθεωρήσει τα μοντέλα λειτουργίας του, να στραφεί προς δραστηριότητες υψηλότερης ειδίκευσης και υψηλότερης αξίας», υποστηρίζει το αρμόδιο υπουργείο της Σιγκαπούρης.

    Διαβάστε επίσης:

    P. Vago (MSC Crociere): Η βιομηχανία της κρουαζιέρας έχει επενδύσει 75 δισ. δολ. για την κατασκευή 150 πλοίων

    Εντυπωσιακή ελληνική παρουσία στην Ευρωπαϊκή έκθεση κρουαζιέρας στη Γένοβα

    Performance (Α.Μιχαλόπουλος – Αλίκη Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 211,4 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ