• Ναυτιλία

    Seven Islands Shipping: H ναυτιλιακή του Prem Watsa πούλησε τάνκερ 18 ετών με τεράστιο κέρδος

    Prem Watsa


    Η ναυτιλιακή Seven Islands Shipping, στην οποία μεγάλο ποσοστό κατέχει ο πολυσχιδής Καναδοϊνδός επιχειρηματίας Prem Watsa, πούλησε παλαιάς κατασκευής τάνκερ του στόλου της σε τιμή υπερδιπλάσια από αυτή που το αγόρασε.

    Σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, μεταξύ των οποίων και η Intermodal, πρόκειται για το suezmax τάνκερ Classic, χωρητικότητας 159,195 dwt, κατασκευής 2005, το οποίο πουλήθηκε στην τιμή των 36,75 εκατ. δολαρίων.

    Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με scrubber.

    Η ινδική ναυτιλιακή εκμεταλλευόμενη την μεγάλη ζήτηση και την αύξηση της αξίας των τάνκερ, εξασφάλισε κέρδη άνω των 19 εκατ. δολαρίων από την συγκεκριμένη κίνηση μέσα σε περίπου 2,5 χρόνια.

    Συγκεκριμένα, η Seven Islands Shipping είχε αγοράσει το συγκεκριμένο πλοίο, με την προηγούμενη ονομασία Ridgebury Pallas από την Ridgebury Tankers τον Δεκέμβριο του 2020, έναντι 17 εκατ. δολαρίων.

    Η ναυτιλιακή, που ιδρύθηκε το 2003, διαθέτει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, στόλο με 24 τάνκερ, κυρίως κατηγορίας MR, ενώ κατέχει και δύο LPG carriers.

    Ο Prem Watsa επένδυσε στη ναυτιλιακή στο τέλος του 2019, μέσω του private equity fund FIH Mauritius Investments Ltd που συνδέεται με την Fairfax Financial International, περί τα 72,1 εκατ. δολάρια, αποκτώντας ισχυρό μειοψηφικό ποσοστό.

    Σήμερα κατέχει στην εταιρεία μερίδιο 48,5%, ενώ το 2021 επένδυσε περίπου 10 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει ποσοστό και στην αμερικανική ναυτιλιακή International Seaways, που δραστηριοποιείται στα τάνκερ.

    Σημειώνεται ότι ο ισχυρός επιχειρηματίας είναι ένας από τους πιο ένθερμους επενδυτές στη χώρα μας, επί σειρά ετών.

    Στο τέλος του 2022 έδωσε για μία ακόμη φορά ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, αυξάνοντας τη θέση της στη μετοχή της MYTILINEOS κατά 50 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα για επένδυση επιπλέον 50 εκατ. ευρώ σε δεύτερη φάση, και έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας μετά τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.

    Την τελευταία δεκαετία έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα, σε μεγάλες επιχειρήσεις όπως η Eurolife, η Eurobank και η Grivalia Hospitality.

    Διαβάστε ακόμη:

    Prem Watsa: Eπενδύει 860 εκατ. δολ. για την επέκταση της FairFax στη Μέση Ανατολή

    Prem Watsa: Με όραμα στην Mytilineos-Εμπιστοσύνη σε Σαρρηγεωργίου και Καραβία



    ΣΧΟΛΙΑ