• Ναυτιλία

    ΣΕΕΝ για Ανδρέα Ποταμιάνο: Σπουδαίος άνθρωπος και κορυφαία προσωπικότητα της Ελληνικής Επιβατηγού Ναυτιλίας


    Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΕΝ εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη των Μελών του Συνδέσμου για την απώλεια του Επίτιμου Προέδρου και Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Ανδρέα Ποταμιάνου.

    Το ΣΕΕΝ αναφέρει:

    Ο Ανδρέας Ποταμιάνος υπήρξε ένας ξεχωριστός άνθρωπος, πολύτιμος φίλος και κορυφαία προσωπικότητα της Ελληνικής Επιβατηγού Ναυτιλίας και ιδιαίτερα της Κρουαζιέρας, στην ανάπτυξη της οποίας διαδραμάτισε σημαντικό και καθοριστικό ρόλο. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων (η οποία το 2004 μετονομάστηκε σε Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας) επί 23 συνεχή χρόνια, από το 1980 έως και το 2002, ενώ το 2003 ανακηρύχθηκε Επίτιμος Πρόεδρος. Εξελέγη για πρώτη φορά μέλος της Ένωσης το 1967 και η ενεργός συμμετοχή του συνεχίστηκε αδιάκοπα για 54 συνολικά χρόνια.

    Ως Αντιπρόεδρος του ΣΕΕΝ, θέση που κατείχε από το 2017, αγωνίστηκε μέχρι και τις τελευταίες ημέρες για την ενότητα του Κλάδου και την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της πανδημίας και η συμμετοχή του αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντική και πολύτιμη.

    Μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Ανδρέα Ποταμιάνου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΕΝ συνήλθε εκτάκτως και, αφού εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια αποφάσισε: – Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια των Μελών του Συνδέσμου στην οικογένειά του. – Να κατατεθεί στεφάνι – Να πραγματοποιηθεί δωρεά εις μνήμην του στο Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ».



    ΣΧΟΛΙΑ