• Ναυτιλία

    Seanergy Maritime: Νέα κίνηση στην αγορά ξηρού φορτίου – Επενδύσεις 134,3 εκατ. δολαρίων το 2021

    Τσαντάνης Seanergy ναυτιλία

    Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp.


    Με ένα ακόμη πλοίο ενίσχυσε τον στόλο της η ναυτιλιακή  Seanergy Maritime Holdings, ενώ από τις αρχές του έτους έχει πραγματοποιήσει συνολικές επενδύσεις 134,3 εκατ. δολαρίων.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε τη συμφωνία εξαγοράς ενός capesize, που κατασκευάστηκε το 2012 σε ναυπηγείο της Ιαπωνίας, χωρητικότητας περίπου 181,000 dwt.

    Σύμφωνα με την Allied Shipbrοking, πρόκειται για το Cape Australia Maru, το οποίο είναι εξοπλισμένο με scrubber και η τιμή εξαγοράς ανήλθε στα 33,3 εκατ. δολάρια.

    Το bulker θα μετονομαστεί σε Worldship. Με την παράδοσή του, που αναμένεται στο τρίτο τρίμηνο του 2021, ο στόλος της εταιρείας θα φτάσει τα 16 capesize πλοία και η συνολική μεταφορική ικανότητα της θα ξεπεράσει τους 2.800.000 dwt.

    Το Worldship αποτελεί την 5η συνεχόμενη εξαγορά ιαπωνικού Capesize που πραγματοποιεί η Seanergy από την αρχή του 2021, με τις συνολικές επενδύσεις της να ανέρχονται στα 134,3 εκατ. δολάρια.

    Παράλληλα, η εταιρεία συμφώνησε χρονοναύλωση για το πλοίο Patriotship διάρκειας 12 με 18 μηνών, με διεθνή ναυλωτή και ημερήσιο ναύλο στα 31.000 δολάρια. Το πλοίο θα παραδοθεί στον ναυλωτή ταυτόχρονα με την παραλαβή του από την εταιρεία, που αναμένεται αρχές Ιουνίου του 2021.

    Ο Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Seanergy, δήλωσε: “Η νέα αγορά του ιαπωνικού capesize πλοίου Worldship ενδυναμώνει περαιτέρω την θέση μας ως η μόνη εισηγμένη στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές ναυτιλιακή με αμιγώς Capesize στόλο.

    Οι συνολικές επενδύσεις μας από την αρχή του 2021 ανέρχονται στα 134,3 εκατομμύρια δολάρια με αγορές ποιοτικών Capesize πλοίων, ενώ η ναυλαγορά βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες περιόδους των τελευταίων 10 ετών”.

    Η Seanergy Maritime Holdings είναι η μοναδική εταιρεία εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο που διαχειρίζεται αποκλειστικά στόλο πλοίων τύπου Capesize. H μέση ηλικία του στόλου της διαμορφώνεται σε περίπου 11,8 έτη.

    Τον περασμένο μήνα η εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία πρόωρης αποπληρωμής δανείου ύψους 21,6 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο είχε αρχική λήξη τον Ιούνιο του 2023.

    Διαβάστε ακόμα:

    Seanergy Maritime Holdings: Αποπληρωμές δανείων με συνολικό όφελος 9,8 εκατ. δολάρια

    Π. Παναγιωτίδης: Κινήσεις για την ενίσχυση της μετοχής της Castor Maritime – Παραμένει κάτω του ενός δολαρίου

    Costamare: Στα €665,17 εκατ. οι προσφορές για το ομόλογο, στο 2,7% το επιτόκιο – Πλήρης επιβεβαίωση mononews

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ