• Ναυτιλία

    Σε λειτουργία το ψηφιακό νηολόγιο της Δανίας – Ήδη έχουν εγγραφεί 6.000 σκάφη

    Niels Peter Fredslund,


    Η Δανία μέσα στην εβδομάδα λειτούργησε το πρώτο ψηφιακό νηολόγιο πλοίων στον κόσμο. Όπως τονίζουν αξιωματούχοι η Δανία θα απαλλαγεί από την ενοχλητική γραφειοκρατία και θα αυξήσει την ασφάλεια που σχετίζεται με την εγγραφή πλοίων και τις αγοραπωλησίες πλοίων.

    Υπάρχουν επί του παρόντος περισσότερα από 6000 πλοία νηολογημένα στα ναυτιλιακά νηολόγια της Δανίας. Οι νηολογήσεις αυτών των πλοίων μέχρι τώρα γινόταν χειρόγραφα.

    Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ναυτιλιακή Αρχή της Δανίας λανσάρει το νέο ψηφιακό νηολόγιο πλοίων. Θα διευκολύνει τον φόρτο εργασίας με ταχύτερες και πιο αποτελεσματικές ροές εργασίας για όλους όσους εργάζονται με νηολόγηση πλοίων στη Δανία. Ταυτόχρονα, το σύστημα συμβάλλει με ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας και ελέγχου σε σχέση με την εγγραφή πλοίων.

    Το Ψηφιακό Μητρώο Πλοίων τέθηκε σε λειτουργία στις 16 Ιανουαρίου 2023. Ταυτόχρονα, τίθεται σε ισχύ νέα νομοθεσία για τη νηολόγηση πλοίων. Αυτό περιλαμβάνει τόσο τροποποιήσεις στον Νόμο για τη Ναυτιλία όσο και νέα εκτελεστικά διατάγματα για τη νηολόγηση πλοίων.

    Ο αναπληρωτής διευθυντής, Niels Peter Fredslund, δήλωσε ότι «η ψηφιοποίηση είναι ένα κομβικό σημείο για τη μελλοντική ναυτιλία. Η έναρξη του ψηφιακού νηολογίου πλοίων είναι μια σημαντική πρωτοβουλία από αυτή την άποψη. Το ψηφιακό νηολόγιο πλοίων θα απαλλαγεί από τη χειρωνακτική γραφειοκρατία και έχει μεγάλες δυνατότητες για τον εξορθολογισμό και τη μείωση του διοικητικού φόρτου για τις ναυτιλιακές εταιρείες όσον αφορά την εγγραφή πλοίων και την εμπορία πλοίων».

    Η εισαγωγή της ψηφιακής εγγραφής πλοίων συνεπάγεται αλλαγές που επηρεάζουν όλους τους χρήστες της νηολόγησης πλοίων στη Δανία. Οι αλλαγές επηρεάζουν όλες τις αναφορές που βασίζονται σε εγγραφή που κοινοποιούνται μετά τις 15 Ιανουαρίου 2023.

    Όπως λέει η Δανική Ναυτιλιακή Αρχή, «όλες οι αναφορές που εμφανίζονται από τις 16 Ιανουαρίου 2023, θα λαμβάνουν χρόνο ειδοποίησης, αντί για ημερομηνία ειδοποίησης, μέχρι το λεπτό που αναφέρονται.

    Όλες οι αναφορές που έγιναν πριν από τις 16 Ιανουαρίου 2023, θα διατηρήσουν την ημερομηνία ειδοποίησης που έχει λάβει το έγγραφο στο Μητρώο Πλοίων και αυτές οι αναφορές θα εκτελούνται με μη αυτόματο τρόπο από τους υπαλλήλους.

    Διαβάστε επίσης:

    Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου: Ικανοποιητικά τα οικονομικά μεγέθη – Στα 6,3 εκατ. ευρώ τα κέρδη



    ΣΧΟΛΙΑ