• Ναυτιλία

    Σε υψηλό 5ετίας τα ναύλα στην αγορά LNG. Η μετοχή ελληνικής ναυτιλιακής με την καλύτερη απόδοση

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd. ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Στα ύψη έχουν διαμορφωθεί οι τιμές των ναύλων στα πλοία μεταφοράς LNG, με τους αναλυτές να προβλέπουν περαιτέρω βελτίωση δεδομένης της τρέχουσας δυναμικής που εμφανίζει η προσφορά και η ζήτηση.

    Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, τα ναύλα κυμαίνονται στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας πενταετίας.

    Μία αγορά με αρκετή ζήτηση σε συνδυασμό με την περιορισμένη διαθεσιμότητα πλοίων έχουν δώσει ώθηση στις τιμές που ανέρχονται στα 95.000 δολ. την ημέρα, αναφέρει ο αναλυτής Φώτης Γιαννακούλης, επικαλούμενος στοιχεία της Poten & Partners. Παράλληλα, επισημαίνει ότι σε ετήσια βάση έχουν σημειώσει άνοδο κατά 126%.

    “Τα ναύλα των πλοίων έχουν έχουν ξεπεράσει το υψηλό του περασμένου χειμώνα, τα 87.000 δολ. ημερησίως και βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών”, αναφέρει στο report του.

    Μάλιστα, τονίζει ότι αυτή είναι η εικόνα που εμφανίζουν οι τιμές πριν από την αναμενόμενη εποχική ενίσχυση που σημειώνεται κατά το χειμώνα, γεγονός που μπορεί να τις οδηγήσει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

    Αναλυτές της Clarksons Platou Securities από την πλευρά τους, τοποθέτησαν τις τιμές των ναύλων στα 92.000 δολ. ημερησίως.

    Η μείωση της χωρητικότητας και τα εμπορεύματα πολλών μηνών έχουν βελτιώσει τις τιμές, με τους ναυλωτές να αδυνατούν να καλύψουν όλο το φορτίο.

    Η σημαντική αυτή βελτίωση δημιούργησε θετικές προσδοκίες για τις μετοχές του κλάδου μεταφοράς LNG που διαπραγματεύονται στην αμερικανική αγορά, με αποτέλεσμα να καταγράψουν σημαντικά κέρδη.

    Το καλάθι μετοχών LNG της Seaport Global σημείωσε την περασμένη εβδομάδα άνοδο κατά 2,4%, με τον τίτλο της GasLog, του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, να πρωταγωνιστεί στις αποδόσεις με κέρδη σχεδόν 15%, σύμφωνα με τον αναλυτή Magnus Fyhr.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Τσάκος: Πρώτο «μπάρκο» για τους μαθητές του μη κερδοσκοπικού Επαγγελματικού Ναυτικού Λυκείου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Χατζηιωάννου: Ο κρίσιμος Ιούλιος του 2015, η… βουτιά στην πισίνα και η μετεγκατάσταση στην Κύπρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  A.M. Nomikos: Δεύτερη εξαγορά πλοίου για το 2018



    ΣΧΟΛΙΑ