• Ναυτιλία

    Σε αναζήτηση νέας στέγης τα επαγγελματικά σκάφη της Μαρίνας Αλίμου


    Θετικά βλέπει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, το αίτημα των επαγγελματιών με σκάφη αναψυχής, που μέχρι τώρα εδρεύουν στη Μαρίνα Αλίμου, να αναζητηθεί νέος τουριστικός λιμένας στην Αττική, προκειμένου να «μετακομίσουν».

    Εν μέσω κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη διοίκηση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών άνευ πληρώματος, και του παραχωρησιούχου της Μαρίνας Αλίμου, η διοίκηση του ΣΙΤΕΣΑΠ είχε επείγουσα συνάντηση με την γενική διευθύντρια της ΕΤΑΔ κα Αγγελική Μιχαλοπούλου.

    Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το  αίτημα που έχει υποβάλει, προς τα αρμόδια Υπουργεία, ο Σύνδεσμός, αναφορικά με τη χωροθέτηση νέας επαγγελματικής Μαρίνας στην Αττική. Στο σημείο αυτό, η κα. Μιχαλοπούλου ήταν θετική, για την δυνατότητα χωροθέτησης  νέου τουριστικού λιμένα σε ακίνητο της ΕΤΑΔ ή κοντά σε ακίνητο της ΕΤΑΔ. Επί τούτου, όμως, επεσήμανε ότι πρέπει να υποβληθούν προτάσεις και να ακολουθήσει ειδική συνάντηση.

    Η διοίκηση των επαγγελματιών του θαλάσσιου τουρισμού έχει θέσει κατ΄ επανάληψη το θέμα της ανάπτυξης νέας μαρίνας για τα μέλη της, αφού θεωρεί ότι τα τιμολόγια θα αυξηθούν, από τον ανάδοχο, σε βαθμό που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν οι επαγγελματίες. Συνηθίζεται τα επαγγελματικά σκάφη να έχουν μικρότερες χρεώσεις από ότι τα ιδιωτικά. Τα δύο τελευταία χρόνια έχουν γίνει προσπάθειες ανεύρεσης χώρου στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού προκειμένου να γίνει το νέο σπίτι για τα σκάφη αυτά, οι οποίες όμως δεν ευοδώθηκαν.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης   οι εκπρόσωποι της  ΕΤΑΔ έθεσαν και το ζήτημα  της απομάκρυνσης του γραφείου του Συνδέσμου από τον χώρο της Μαρίνας Αλίμου, δεδομένης και της έγγραφης – κοινοποιούμενης και στο Υπουργείο Οικονομικών – ενημέρωσης προς την ΕΤΑΔ από «ΤΑΙΠΕΔ» και «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», ότι η παραχώρηση της Μαρίνας θα συντελεσθεί έως την 20η Δεκεμβρίου 2020, όπως δήλωσε η Γενική Διευθύντρια της ΕΤΑΔ Α.Ε.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι γραφεία των επαγγελματιών μελών του ΣΙΤΕΣΑΠ, βρίσκονται από τριάντα και πλέον χρόνια στον χώρο της Μαρίνας Αλίμου, που η Μαρίνα λειτουργεί ως επαγγελματική βάση του κλάδου.

    Κατά τη διάρκεια, της σύσκεψης, ο Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ, κ. Πάρις Λουτριώτης, εξέφρασε προς την Γενική Διευθύντρια της ΕΤΑΔ, Κα Μιχαλοπούλου, την θέση των επαγγελματιών – μελών του Συνδέσμου, αναφέροντας και τα εξής: «… εσείς – η ΕΤΑΔ – που είσαστε ο νόμιμος σημερινός διαχειριστής της Μαρίνας Αλίμου πρέπει να μιλήσετε με τον Παραχωρησιούχο, καθώς εμείς – ο ΣΙΤΕΣΑΠ – ούτε νομικά έχουμε υποχρέωση να συνομιλήσουμε μαζί του και ούτε έχουμε συζητήσει ποτέ μαζί με τον Παραχωρησιούχο, για το θέμα της απομάκρυνσης των γραφείων του Σωματείου. Βεβαίως είμασταν σε επικοινωνία, και έχουμε δηλώσει την διάθεσή μας να βρούμε εφικτή και λογική λύση, και κάναμε πέντε  συναντήσεις με τον εκπρόσωπο του Παραχωρησιούχου, για το θέμα των οικίσκων – γραφείων των επαγγελματιών, μέχρι τις προ μερικών ημερών αυθαίρετες ενέργειες βίας απομάκρυνσης αυτών, που έχουμε ήδη καταγγείλει, και σας έχουμε ενημερώσει σχετικά, μόνο όμως για την μετακίνηση των οικίσκων – γραφείων των επαγγελματιών …».

    Στο πιεστικό αίτημα της ΕΤΑΔ συγκεκριμένα για να αδειάσει ο ΣΙΤΕΣΑΠ τον χώρο των γραφείων του, οι εκπρόσωποι του ΣΙΤΕΣΑΠ ενημέρωσαν την ΕΤΑΔ ότι ο ΣΙΤΕΣΑΠ  συμφωνεί κατ’ αρχήν για να απομακρυνθεί από τον σημερινό χώρο όπου είναι τα γραφεία του, κατά την ημέρα της οριστικής λήξης της νέας παράτασης που έχει χορηγηθεί προς τον Παραχωρησιούχο και με την προϋπόθεση της οριστικής παραλαβής της Μαρίνας από αυτόν υπό την προϋπόθεση όμως ότι μέχρι της ίδια ημέρα θα έχει υποδειχθεί στον ΣΙΤΕΣΑΠ και θα έχει παραχωρηθεί έτερος αντίστοιχος χώρος – κατά την κρίση της ΕΤΑΔ – εντός της Μαρίνας, προκειμένου να εγκατασταθούν τα γραφεία σε αυτόν

    Διαβάστε ακόμη:

    Μαρίνα Αλίμου: Στα χαρακώματα επαγγελματίες σκαφών αναψυχής και Ελλάκτωρ

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ ΕΤΑΔ και ΕΝΑΕ



    ΣΧΟΛΙΑ