• Ναυτιλία

    Μαρίνα Αλίμου: Στα χαρακώματα επαγγελματίες σκαφών αναψυχής και Ελλάκτωρ


    Εντείνεται η κόντρα μεταξύ των επαγγελματιών των σκαφών αναψυχής που έχουν βάση την Μαρίνα Αλίμου και των νέων διαχειριστών, με αφορμή την μεταφορά των γραφείων τους σε οικίσκους – κοντεινερς.

    Όπως καταγγέλλει ο ΣΙΤΕΣΑΠ (επαγγελματικά σκάφη αναψυχής χωρίς πλήρωμα), στον χώρο της Μαρίνας εισήλθαν γερανοί και νταλίκες και άρχισαν να μεταφέρουν τους μικρούς ΟΙΚΙΣΚΟΥΣ (ISO BOX CONTAINERS) γραφεία και αποθηκευτικούς χώρους, χωρίς ειδοποίηση των ιδιοκτητών τους.

    Σύμφωνα με τον ΣΙΤΕΣΑΠ, «αυτή είναι τελείως απροσδόκητη, απαράδεκτη και αυθαίρετη ενέργεια, της μετακίνησης ιδιωτικής περιουσίας που βρίσκεται στους χώρους της Μαρίνας Αλίμου επί δεκαετίες, ενώ ο ΣΙΤΕΣΑΠ έχει ήδη πραγματοποιήσει πέντε συναντήσεις με τον επίσημο εκπρόσωπο του Παραχωρησιούχου, για την ολοκλήρωση της υπό διαπραγμάτευση συμφωνίας για την δημιουργία νέου χώρου για την τοποθέτηση των οικίσκων, θέμα που έχει απασχολήσει και τις δύο πλευρές επί μακρό χρονικό διάστημα».

    Από αριστερά: Πρόεδρος ΣΙΤΕΣΑΠ, Πάρης Λουτριώτης και οι αντιπρόεδροι Γιάννης Μακρυδάκης και Κώστας Χιώτης

    Μη αποδεχόμενοι οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών, την αρχική πρόταση του Παραχωρησιούχου που ζητούσε υψηλότατο αντίτιμο και δυσβάστακτους όρους, ο ΣΙΤΕΣΑΠ είχε υποβάλει λεπτομερή Αντιπρόταση στις  8.10.2020, και στη συνέχεια, στις 9.11.2020, εστάλησαν και σχέδια για την διαμόρφωση του χώρου, που είχε ζητήσει ο Παραχωρησιούχος.

    Στην αντιπρόταση που υπέβαλαν οι επαγγελματίες, ο εκπρόσωπος του Παραχωρησιούχου, σύμφωνα με τον ΣΙΤΕΣΑΠ, είχε ήδη συμφωνήσει στο βασικό πλαίσιο (συνάντηση στις 5.11.2020 και ακολουθούσα αλληλογραφία με e-mail) και αναμενόταν την ερχόμενη Παρασκευή 20.11.2020 να πραγματοποιηθεί, κατόπιν αιτήματος του Παραχωρησιούχου (e-mail της 13.11.2020) με κοινούς εκπροσώπους του και του ΣΙΤΕΣΑΠ, αυτοψία στον χώρο για την διευθέτηση τεχνικών στοιχείων των υπό μεταφορά οικίσκων.

    Αντ’ αυτού, συνεχίζει ο ΣΙΤΕΣΑΠ, «όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Δήμου Αλίμου Αντιδήμαρχος κ. Αντωνάκης, στους εκπροσώπους του ΣΙΤΕΣΑΠ που ήταν παρόντες στις ενέργειες της αυθαίρετης μετακίνησης των οικίσκων, οι ενέργειες της απομάκρυνσης των οικίσκων από τις υπηρεσίες του Δήμου Αλίμου ήσαν αποτέλεσμα πιέσεων από τον Παραχωρησιούχο και καθοδηγούντο από τον επίσημο εκπρόσωπό του, Διευθύνοντα Σύμβουλο της θυγατρικής εταιρείας «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΛΙΜΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ» και της Εταιρείας REDS του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που ήταν προσωπικά παρών στους χώρους της Μαρίνας».

    Η δέσμευση

    Παράλληλα, πάντα σύμφωνα με τον ΣΙΤΕΣΑΠ, στην παρούσα περίοδο που συζητούνται μεταξύ των δύο πλευρών οι τεχνικές λεπτομέρειες σχετικές με την αντιπρόταση του Συνδέσμου, μέλη του ΣΙΤΕΣΑΠ ενημέρωσαν τον Σύνδεσμο ότι ο Παραχωρησιούχος, χωρίς να ενημερώσει τον Σύνδεσμο με τον οποίο βρισκόταν σε συνεννοήσεις για το θέμα αυτό, είχε αποστείλει προς Μέλη του ΣΙΤΕΣΑΠ ηλεκτρονικό μήνυμα την 31.10.2020 και την 4.11.2020, ζητώντας τους να δεσμευθούν για τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις (οικίσκους) τους, με αναφορά στην αρχική πρόταση του παραχωρησιουχου από 15 Μάιου 2020, προς το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο – που δεν είχε γίνει αποδεκτή – αναφέροντας:

    «……… παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε έως τις 03-11-2020 την παρακάτω δήλωση, στην οποία θα αναγράφεται ρητώς ως απώτατη ημερομηνία απομάκρυνσης των κατασκευών σας που υφίστανται εντός της χερσαίας ζώνης της Μαρίνας Αλίμου η 15- 11-2020.

    ΔΗΛΩΣΗ:
    Δια της παρούσης, και σε συνέχεια των πρόσφατων συζητήσεων που είχατε με εκπροσώπους του κλάδου μας, σας επιβεβαιώνουμε ότι αποδεχόμαστε την από 15/5/2020 πρότασή σας για την εγκατάστασή μας στο χώρο που θα διαμορφωθεί στη Μαρίνα Αλίμου …………..

    Ρητά δεσμευόμαστε δε να απομακρύνουμε με επιμέλεια και ίδιες δαπάνες τον εξοπλισμό που προσωρινά χρησιμοποιούμε για την κάλυψη των αναγκών μας στον χερσαίο χώρο του τουριστικού λιμένα – Μαρίνα Αλίμου, συμπεριλαμβανομένων των προβλητών, αιγιαλού και παραλίας μέχρι το αργότερο την 15-11-2020»

    «Η συμπεριφορά αυτή του Παραχωρησιούχου», όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Πάρις Λουτριώτης, που ήταν παρών στον χώρο της Μαρίνας Αλίμου, και προσπάθησε, και με τους δύο Αντιπροέδρους, κ. Γιάννη Μακρυδάκη και κ. Κώστα Χιώτη, και άλλα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου, να αποτρέψουν αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες, της απομάκρυνσης των οικίσκων, «δεν είναι ειλικρινής και έντιμος τρόπος διευθέτησης του εμφανιζόμενου από τον Παραχωρησιούχο, ως το σημαντικότερο πρόβλημα για την ολοκλήρωση της παράδοσης της Μαρίνας, ενώ την  ίδια στιγμή, δεν καταβάλει το συμφωνημένο τίμημα και ζητάει και του εγκρίνεται παράταση της περιόδου για την παραλαβή μέχρι το τέλος του έτους, όπως δηλώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ».



    ΣΧΟΛΙΑ