• Ναυτιλία

    Σαουδική Αραβία: Επενδύσεις 240 εκατ. δολαρίων στα λιμάνια της

    Σαουδική Αραβία: Επενδύσεις 240 εκατ. δολαρίων στα λιμάνια της


    Η Λιμενική Αρχή της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψε συμβάσεις με φορείς του δημόσιου τομέα και ιδιωτικούς φορείς συνολικής αξίας 240 εκατομμυρίων δολαρίων – περίπου 900 εκατομμύρια ριάλ – για τη βελτίωση των εργασιών στα λιμάνια της επικράτειας της.

    Αναλυτικότερα, έχουν υπογράψει συνολικά επτά συμβάσεις και συμφωνίες, οι οποίες περιλαμβάνουν σχέδια για την ανάπτυξη ενός νέου κόμβου logistics στο «Jeddah Islamic Port» και την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος διαχείρισης λιμένων.

    Τα σχέδια στοχεύουν επίσης να «θέσουν τη Σαουδική Αραβία ως παγκόσμιο κόμβο logistics», σύμφωνα με το SPA.

    Τα σχέδια είναι σύμφωνα με τον προγραμματισμό περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου η Σαουδική Αραβία στοχεύει να μειώσει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο και να διαφοροποιήσει την οικονομία της μέσω της ανάπτυξης άλλων τομέων όπως η υγεία, η εκπαίδευση και ο τουρισμός.

    Το προγραμματισμένο πάρκο logistics στο λιμάνι της Τζέντα θα καλύπτει έκταση 135.000 τετραγωνικών μέτρων. Η Λιμενική Αρχή έχει υπογράψει σύμβαση και με την Globe Group για την αξιοποίηση της περιοχής.

    Το συμβόλαιο ύψους 122 εκατομμυρίων δολαρίων που υπογράφηκε με την σαουδαραβική εταιρεία PC Marine Services θα αυξήσει τον χώρο για μεγαλύτερα πλοία στο λιμάνι της Τζέντα, «έτσι ώστε η χώρα να μπορεί να αυξήσει τη σωστή ποσότητα εισαγόμενων σιτηρών για να καλύψει την τοπική ζήτηση».

    Έχει επιτευχθεί επίσης συμφωνία με τη σαουδαραβική εταιρεία Tabadul για την ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης λιμένων, ώστε να μπορούν να αυξήσουν τον αριθμό των υπηρεσιών.

    Διαβάστε επίσης:

    Clarkson: Αναζητούνται πλοία FSRU – Μόνο 50 είναι διαθέσιμα – Η αξία τους ανέρχεται σε 260 εκατ. δολάρια

    Ρόδος: Συνελήφθησαν έντεκα αλλοδαποί από τους Λιμενικούς



    ΣΧΟΛΙΑ