Ναυτιλία

Σαντορινιός: Τραγικές ευθύνες για την έλλειψη επαρκούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης για Κάσο και Κάρπαθο

Νεκτάριος Σαντορινιός, ΣΥΡΙΖΑ

Νεκτάριος Σαντορινιός, ΣΥΡΙΖΑ


Ταλαιπωρήθηκαν οι επιβάτες που θα ταξίδευαν στο παρθενικό του ταξίδι το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Olympus  προς την Κάσο και την Κάρπαθο.

Ενώ επιβιβάστηκαν κλήθηκαν να εκκενώσουν το πλοίο γιατί διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν αξιόπλοο από τις υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός μετά την ακύρωση του πρώτου δρομολογίου του πλοίου που θα εξυπηρετούσε την Κασο-Καρπαθία, σε δήλωση του τονίζει:

«Η Κυβέρνηση καταδικάζει εν μέσω καλοκαιριού την Κάσο και την Κάρπαθο. Τραγικές οι ευθύνες για την έλλειψη επαρκούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών αυτών».

Και συνεχίζει:

«Το παρθενικό δρομολόγιο του πλοίου Olympus, που ήταν προγραμματισμένο για σήμερα (χθες) το απόγευμα στην γραμμή της Κασοκαρπαθίας, ακυρώθηκε αιφνιδίως με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σοβαρά εκτεθειμένη στον λαό των νησιών αλλά και στους επισκέπτες που αυτές τις μέρες σπεύδουν στον Πειραιά για να μεταβούν στην νησιωτική χώρα.

Οι κάτοικοι της Κάσου και της Καρπάθου ζητούν άμεσες απαντήσεις:

1. Γιατί άργησε τόσο η διαδικασία εξεύρεσης πλοίου που θα καλύψει τις ανάγκες της συγκεκριμένης άγονης γραμμής;

2. Γιατί δεν μερίμνησε το Υπουργείο να έχει προηγηθεί εγκαίρως η επιθεώρηση του πλοίου έτσι ώστε να μην περάσουν την σημερινή ταλαιπωρία οι επιβάτες και να μην κινδυνεύει η συνολική διασύνδεση της Κάσου και της Καρπάθου; Οι ευθύνες που βαραίνουν τον Υπουργό Ναυτιλίας είναι βαρύτατες. Η Κάσος και η Κάρπαθος υφίστανται για μια ακόμη φορά τις τραγικές παλινωδίες και την «επιτελική» ανικανότητα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στα μέσα Ιουλίου τα νησιά αυτά παραμένουν χωρίς πλοίο, με σαφή πια κίνδυνο να διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η οικονομική και κοινωνική ζωή τους. Υπενθυμίζουμε ότι αφού το Υπουργείο άργησε χαρακτηριστικά να υπογράψει τη συγκεκριμένη

Σύμβαση για την ανάθεση της άγονης γραμμής, αφού η εταιρεία άργησε να ανοίξει πλάνα, αλλά και αφού άνοιξαν, και πάλι κανένας μέσα στον κορύφωση του καλοκαιριού, δεν μπορούσε να κλείσει εισιτήρια για Κάσο-Κάρπαθο.

Τέλος, σήμερα (χθες)το προγραμματισμένο πρώτο δρομολόγιο του πλοίου ακυρώνεται….ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα είχαν επιβιβαστεί και φορτωθεί στον Πειραιά!».

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη στο βιβλίο παραγγελιών των containerships – Ξεπέρασε για πρώτη φορά τα τάνκερ και τα bulkers

United Maritime: Επεκτείνεται στα τάνκερ με την εξαγορά τεσσάρων πλοίωνΣΧΟΛΙΑ