• Ναυτιλία

    Σ. Παληός: Η Performance Shipping αποκτά ένα ακόμα aframax

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, επικεφαλής των ναυτιλιακών εταιρειών Diana Shipping και Diana Containerships


    Μνημόνιο κατανόησης για την απόκτηση ενός ακόμα τάνκερ aframax υπέγραψε η ναυτιλιακή Performance Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Συμεών Παληού.

    Πρόκειται για το πλοίο FSL Shanghai, κατασκευής 2006, το οποίο η Performance Shipping αναμένεται να παραλάβει στα τέλη Μαρτίου, έναντι 26 εκατ. δολαρίων.

    «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτήν την εξαγορά, που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία της μοναδικής εισηγμένης εταιρείας αποκλειστικά με πλοία aframax», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Μιχαλόπουλος, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η Performance Shipping είναι σε πλεονεκτική θέση ώστε να εκμεταλλευθεί τις βελτιωμένες τιμές ναύλωσης στο μέλλον.

    Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία μέχρι πριν από ένα χρόνο ονομαζόταν Diana Containerships, όμως μετά τη μετονομασία της σε Performance Shipping μετασχηματίζεται σταθερά σε εταιρεία με αποκλειστικό αντικείμενο τα aframaxes. Τον Ιούνιο του 2019 αγόρασε δύο πλοία αυτού του τύπου και τον Νοέμβριο ένα ακόμα, ενώ το FSL Shanghai θα είναι το τέταρτο στον στόλο της, που περιλαμβάνει επίσης και ένα boxship.

    Εν τω μεταξύ, η εταιρεία έχει πουλήσει τρία boxships, με πιο πρόσφατο το post-panamax Rotterdam (χωρητικότητας 6.494 teu, κατασκευής 2008) που πούλησε τον προηγούμενο μήνα στην Chartworld του Λου Κολλάκη. Είχαν προηγηθεί το Pucon (χωρητικότητας 6.541 teu, κατασκευής 2006), που πωλήθηκε στη γερμανική Oltmann εναντι περίπου 20,2 εκατ. δολαρίων, και το Pamina (χωρητικότητας 5.042 dwt, κατασκευής 2005), που πωλήθηκε σε εταιρεία από τη Σιγκαπούρη έναντι περίπου 9,1 εκατ. δολαρίων. Μετά και την πώληση του Rotterdam, στον στόλο της εταιρείας έχει μείνει μόνο ένα containership, το Domingo (χωρητικότητας 3.739 dwt, κατασκευής 2001).

    Σημειώνεται ότι η μετοχή της Performance Shipping στον δείκτη Nasdaq σημείωσε πτώση χθες στο κλείσιμο, υποχωρώντας στα 0,77 δολάρια (-2,99%).



    ΣΧΟΛΙΑ