• Ναυτιλία

    Πτώση της κίνησης στο λιμάνι του Ρότερνταμ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

    Πτώση της κίνησης στο λιμάνι του Ρότερνταμ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία


    Το λιμάνι του Ρότερνταμ γνωστοποίησε τα οικονομικά στοιχεία για τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους και έχει πτώση στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων κατά 4,4%.

    Η κίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Ρότερνταμ μειώθηκε κατά 8,6% όσον αφορά στη διακίνηση των εμπορευμάτων σε τόνους και κατά 4,4% στον αριθμό των εμπορευματοκιβωτίων τους πρώτους εννέα μήνες.

    Ως αποτέλεσμα των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την Ευρώπη κατά της Ρωσίας , η κυκλοφορία εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ Ρωσίας και Ρότερνταμ έχει σχεδόν σταματήσει .

    Επισημαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια, περίπου το 8% των συνολικών εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού αφορούσε το εμπόριο με τη Ρωσία. Η διαφορά μεταξύ τόνων (-8,6%) και teu (-4,4%) οφείλεται στο γεγονός ότι αναλογικά περισσότερα άδεια κοντέινερ έφτασαν μέσω του Ρότερνταμ.

    Οι μακροοικονομικές προβλέψεις δεν φαίνεται πολλά υποσχόμενες, με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία, τον πληθωρισμό και την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, διευκρινίζει η Αρχή Λιμένος του κύριου ευρωπαϊκού λιμανιού.

    Ωστόσο, η Αρχή Λιμένος του Ρότερνταμ προβλέπει ότι οι όγκοι για το 2022 θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Δεδομένων των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών σε όλους σχεδόν τους τομείς, αυτή θα ήταν μια αξιοσημείωτη απόδοση για την επιχειρηματική ναυτιλιακή κοινότητα του λιμένα του Ρότερνταμ.

    Διαβάστε επίσης:

    Με €1 δισ. η MSC εξαγόρασε εταιρεία ρυμουλκών με 170 πλοία!

    Μαρία Αγγελικούση: Απασχολεί στα 152 πλοία της 1.200 δόκιμους πλοιάρχους και μηχανικούς στηρίζοντας την Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ