• Ναυτιλία

    Προβλήματα στην μεταφορική αλυσίδα από την 48ωρη απεργία των πλοηγών στα λιμάνια

    ΟΛΠ Cosco Κίνα Πειραιάς


    Προβλήματα στην μεταφορική αλυσίδα προκαλεί η 48ωρη προειδοποιητική απεργία των πλοηγών στα εμπορικά λιμάνια της χώρας. Χωρίς να ανέβουν οι πλοηγοί στα πλοία, όπως είναι τα containerships, αυτά δεν μπορούν να εισέλθουν στις λιμενικές εγκαταστάσεις.

    Απεργία την οποία κήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, μετά από αίτημα που κατέθεσε ΠΟΥΕΝ-Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας.

    Για τον λόγο αυτό τόσο ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και η ΣΕΠ- Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο Πειραιά, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική για μη τήρηση των διαδικασιών που προβλέπονται από το νόμο.

    Οι πλοηγοί ζητούν την απόσυρση από το νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του άρθρου όπου αναφέρεται ότι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα δύναται να εκδίδουν στους πλοιάρχους κάποιων πλοίων Πιστοποιητικό Εξαίρεσης από την Πλοήγηση δίνοντάς τους την άδεια κατάπλου και απόπλου από το λιμάνια χωρίς τη συνδρομή πλοηγών.

    Πρόκειται για μια πρακτική συνηθισμένη στο εξωτερικό, και αφορά πλοία με σύγχρονους μηχανισμούς πλοήγησης.



    ΣΧΟΛΙΑ