• Ναυτιλία

    Πρόταση για εξαγορά των Ναυπηγείων Ελευσίνας από τον Μιχάλη Σπανόπουλο – Αύριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο εξυγίανσης

    Ιγνάτιος και Μιχάλης Σπανόπουλος – Δεξίωση για την επίσημη έναρξη του καινούργιου ναυπηγείου του ομώνυμου ομίλου στο Πέραμα το 2014

    Ιγνάτιος και Μιχάλης Σπανόπουλος – Δεξίωση για την επίσημη έναρξη του καινούργιου ναυπηγείου του ομώνυμου ομίλου στο Πέραμα το 2014


    Το ενδιαφέρον του για την εξαγορά του Ναυπηγείου Ελευσίνας εξεδήλωσε με επιστολή του ο επιχειρηματίας Μιχάλης Σπανόπουλος που κατέχει και λειτουργεί τέσσερα ναυπηγεία σε Σαλαμίνα, Πέραμα και Ελευσίνα και απασχολεί μόνιμο προσωπικό 800 εργαζόμενους και άλλους 2.000 με υπεργολαβίες.

    Η επιστολή εστάλη και προς το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και προς τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων και δεν θέτει προϋποθέσεις για την κατασκευή ή επισκευή πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού και υπόσχεται άμεση εξόφληση των εργαζομένων.

    Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει διαρρεύσει ότι αύριο, 12 Μαΐου, θα καταθέσει το σχέδιο εξυγίανσης του Ναυπηγείου Ελευσίνας στη Βουλή για ψήφιση, το οποίο συμπίπτει και με την κατάθεση του σχεδίου νόμου για την Ελληνοαμερικανική συμφωνία.

    Με την ΟΝΕΧ του Πάνου Ξενοκώστα συμμετέχουν αμερικανικός πιστωτικός όμιλος και τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri.

    Μάλιστα, ο Πάνος Ξενοκώστας με επιστολή του είχε διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους στο Ναυπηγείο Ελευσίνας για το σχέδιο εξυγίανσης και την ημερομηνία κατάθεσης του σχεδίου στη Βουλή.

    Το ξαφνικό ενδιαφέρον του Μιχάλη Σπανόπουλου εστιάζεται σε τέσσερις πυλώνες, όπως αναφέρει στην επιστολή του.

    Οι πυλώνες είναι οι εξής:

    • Στην ανάγκη του ομίλου μας για την άμεση επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας στο ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών μας.
    • Την άμεση εξόφληση των εκκρεμών οφειλών προς τους εργαζόμενους.
    • Την διασφάλιση της μέγιστης δυνατότητας απασχόλησης με βάση τις εμπορικές ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες.
    • Την απουσία οποιουδήποτε όρου για την ανάθεση συμβάσεων για αμυντικά έργα ως προϋπόθεση της εξαγοράς και εξυγίανση της μονάδας.

    Δείτε ολόκληρη την επιστολή:

    Διαβάστε επίσης:

    Celestyal Cruises: Εγκαινίασε ως λιμάνι απο-επιβίβασης τη Θεσσαλονίκη – 30 προγραμματισμένες προσεγγίσεις του Celestyal Crystal το 2022

    Νέο πλοίο για τον Αθανάσιο Φειδάκη αξίας 37,5 εκατ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ