• Ναυτιλία

    Νέο πλοίο για τον Αθανάσιο Φειδάκη αξίας 37,5 εκατ. δολαρίων

    Θάνος Φειδάκης, Globus Maritime

    Θάνος Φειδάκης, Globus Maritime


    Η Globus Maritime Limited υπέγραψε συμφωνία για την ναυπήγηση πλοίου συνολικής χωρητικότητας 64.000-DWT στο ναυπηγείο Nihon Shipyard Co. της Ιαπωνίας και έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024.

    Το συνολικό τίμημα για την κατασκευή του σκάφους ανέρχεται σε 37,5 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Globus Αθανάσιος Φειδάκης για το γεγονός της ναυπήγησης του πλοίου, σχολίασε:

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την παραγγελία του πρώτου μας νέου πλοίου Ultramax. Αυτή η παραγγελία επιβεβαιώνει τη συνεχή δέσμευσή μας να αναπτύσσουμε την εταιρεία, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις τελευταίες τάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και τους κανονισμούς που επηρεάζουν τον κλάδο μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε τη προσπάθεια μας με ένα αξιόπιστο ναυπηγείο. Διερευνούμε συνεχώς ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη και εκσυγχρονισμού του στόλου μας».

    Η Globus είναι μια ναυτιλιακή εταιρεία ξηρού φορτίου η οποία διαχειρίζεται ένα στόλο εννέα ξηρού χύδην φορτίου με μεταφορική ικανότητα 626.257 DWT και μέ μέσο όρο ηλικίας 10,4 ετών.

    Διαβάστε επίσης:

    Π. Παναγιωτίδης: Κέρδη 20 εκατ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο για την Castor Maritime

    ΕΕ: Αποσύρει την πρόταση απαγόρευσης μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου με τάνκερ σε τρίτες χώρες- Καθοριστικός ο ρόλος της Ελλάδας

    Die Welt: Από τα 190 πλοία, που μεταφέρουν από τη Ρωσία πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τα 76 είναι ελληνικά!



    ΣΧΟΛΙΑ