• Θεοδώρα Ρήγα, Γενική Εμπορική Διευθύντρια και Διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας της ΟΛΘ Α.Ε.

    Θεοδώρα Ρήγα, Γενική Εμπορική Διευθύντρια και Διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας της ΟΛΘ Α.Ε.

    Posidonia Sea Tourism Forum

    Θεοδώρα Ρήγα: Σημαντικά τα οφέλη της Θεσσαλονίκης από τους επιβάτες και τα πληρώματα των κρουαζιερόπλοιων

    • Σάββας Αθανασίου

    Το Posidonia Sea Tourism Forum θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, το διήμερο 25-26 Απριλίου 2023 και θα έχει ως κεντρικό θέμα: «Επιστροφή στην Ανάπτυξη: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Εταιρείες Κρουαζιέρας και Προορισμοί». Η διοργάνωση θα αποτελέσει κόμβο συζητήσεων για το μέλλον του κλάδου κρουαζιέρας και τη συνεχιζόμενη θετική επίδρασή του στην οικονομία.

    Στο πλαίσιο του Forum θα παρουσιαστεί επίσης η μελέτη εκτίμησης των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων που εκπονεί το Πανεπιστήμιο Πειραιώς με τη χρηματοδότηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση των πλεονεκτημάτων της κρουαζιέρας για την τοπική κοινωνία.

    Συχνά γίνεται αναφορά στα οφέλη που αποφέρει ο κλάδος της κρουαζιέρας τόσο για τους προορισμούς όσο και για τα λιμάνια, ωστόσο ο πραγματικός οικονομικός αντίκτυπος σπάνια μετριέται και αποτυπώνεται.

    Οι συμμετέχοντες στο Posidonia Sea Tourism Forum 2023 θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να μάθουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τα πραγματικά επίπεδα δαπανών επιβατών και πληρωμάτων, για τις καταναλωτικές συνήθειες τους κατά την παραμονή τους, τα επίπεδα ικανοποίησης από την επίσκεψή τους, καθώς και τις προοπτικές επιστροφής τους στην πόλη.

    Αναλυτικότερα: οι επιβάτες κρουαζιέρας κατευθύνουν τις δαπάνες τους σε ψώνια (44%), εστιατόρια και καφετέριες (40%), περιηγήσεις στα αξιοθέατα (12%) και καταστήματα τροφίμων (3%).

    Ενώ τα μέλη των πληρωμάτων: επιλέγουν να δαπανήσουν σε ψώνια (55%), εστιατόρια και καφετέριες (16%), μεταφορές (14%) και καταστήματα τροφίμων (10%).

    Η Θεοδώρα Ρήγα, Γενική Εμπορική Διευθύντρια και Διευθύντρια Στρατηγικής Επικοινωνίας της ΟΛΘ Α.Ε., σχετικά με τα πρώτα στοιχεία της μελέτης, είπε: «Χρηματοδοτούμε αυτή τη μελέτη μαζί με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης για να κατανοήσουμε καλύτερα πως ο κλάδος της κρουαζιέρας ωφελεί την πόλη και την ευρύτερη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης  και πως μπορούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τόσο την εμπειρία των επιβατών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους όσο και τα οφέλη για την τοπική, περιφερειακή και εθνική οικονομία. Με την αποτύπωση των προσδοκιών των επιβατών, ως προορισμός, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους επιβάτες κρουαζιέρας ακόμα πιο αξέχαστες εμπειρίες. Αυτό θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την προσέλκυση περισσότερων εταιρειών κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη τα επόμενα χρόνια».

    Στο πλαίσιο του Posidonia Sea Tourism Forum,  η κ. Ρήγα θα συμμετάσχει επίσης στο πάνελ συζήτησης που θα λάβει χώρα στο «ΥΕS to SEApping Forum 2023» την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, με εκπρόσωπους ναυτιλιακών οργανισμών  και φορέων ώστε οι νέοι συμμετέχοντες της Βορείου Ελλάδας να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα για το εύρος του κλάδου και των ευκαιριών που παρέχει η ναυτιλία σε όλο της το φάσμα.

    Ανακαλύψτε το αφιέρωμα Posidonia Sea Tourism Forum