• Ναυτιλία

    Πλακιωτάκης: Βρέθηκε χρυσή τομή για αυξήσεις στους μισθούς των πληρωμάτων των ρυμουλκών

    Γιάννης Πλακιωτάκης, υπουργός Ναυτιλίας

    Γιάννης Πλακιωτάκης, υπουργός Ναυτιλίας


    «Με διάλογο και καλή θέληση βρέθηκε η Χρυσή τομή και αποτρέψαμε ένα σοβαρό πλήγμα στην οικονομία και την εφοδιαστική αλυσίδα», έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ανακοινώνοντας την ματαίωση της απεργίας των πληρωμάτων των ρυμουλκών που είχε προγραμματιστεί για αύριο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο ενώσεις συμφώνησαν να υπογράψουν συλλογική σύμβαση εργασίας που θα προβλέπει αυξήσεις 2,5% συν 2,5% για το πρώτο και δεύτερο εξάμηνο του 2023.

    Η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών με ανακοίνωση της τονίζει:

    «Με βάση τις εξελίξεις, τις αμοιβαίες υποχωρήσεις, την βοήθεια από όλους τους εμπλεκόμενους και την υπογραφή συμφωνίας των όρων για την νέα συλλογική σύμβαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων οι οποίες έγιναν για την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

    Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΠΡΝ θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους που αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των καταστάσεων και έχοντας την αμέριστη στήριξη τους, συμμετέχοντας και αποφασίζοντας μαζικά στις γενικές συνελεύσεις αλλά και στις απεργίες που η συμμετοχή τους είναι στο απόλυτο 100%, καταφέραμε να προχωρήσουμε στην συμφωνία για την νέα συλλογική σύμβαση».

    Διαβάστε επίσης:

    Σε άνοδο τα μεγέθη του ελληνόκτητου στόλου – Οι Έλληνες εφοπλιστές πορεύονται με το δόγμα: «Έχε πληρώματα καλά, τα δάνεια πληρωμένα, στην άκρη να ‘χεις μετρητά, μη φοβηθείς κανέναν»

    Drewry: Οριακή μείωση των ναύλων στα εμπορευματοκιβώτια για 43η συνεχόμενη εβδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ