• Ναυτιλία

    Πλακιωτάκης: Προτεραιότητα ο εμβολιασμός των Ελλήνων ναυτικών


    Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί για τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο εμβολιασμός των Ελλήνων ναυτικών κατά της Covid-19.

    Μετά από ερώτηση του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππου Φόρτωμα, ο κ. Πλακιωτάκης έκανε γνωστό ότι από μέρους του υπουργείου, προωθήθηκε προς όλα τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. πρόταση για τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των ναυτικών μέσω των υπό κατάρτιση εθνικών προγραμμάτων, με στόχο να συνεχίσουν οι ναυτικοί να παρέχουν τις κρίσιμες υπηρεσίες τους σε ένα υγειονομικά ασφαλές περιβάλλον, ενώ άμεσα αναμένονται σχετικές οδηγίες από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση της εν λόγω πρότασης. Το Υπουργείο, σε συνέχεια της ερώτησης του κ. Φόρτωμα, εισηγήθηκε προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών την ένταξη των ναυτικών στις κατηγορίες των πολιτών που θα εμβολιασθούν κατά προτεραιότητα.

    Στο ερώτημα του κ. Φόρτωμα σχετικά με την αναγνώριση των ναυτικών ως «εργαζομένων πρώτης γραμμής» και όσον αφορά στη διευκόλυνση του επαναπατρισμού τους, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι θεσπίστηκαν όλα τα απαιτούμενα νομοθετικά και κανονιστικά μέτρα, προς την επίτευξη αυτού του σκοπού.

    Διαβάστε επίσης:

    «Διαβατήριο εμβολιασμού» για τους ναυτικούς ζητεί το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο

    Πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Ποντοπόρου

    Κατεβαίνει ο «πήχης» για την Επιστρεπτέα 5 – Έως το βράδυ οι αιτήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ