• Ναυτιλία

    Πειρατική επίθεση στη Σομαλία με 23 ναυτικούς ομήρους

    Πειρατές


    Οι Σομαλοί πειρατές επανήλθαν και αυτή τη φορά κατάφεραν να επιβιβαστούν στο φορτηγό πλοίο υπό σημαία Μπαγκλαντές με αποτέλεσμα τα 23 μέλη του πληρώματος να είναι όμηροι.

    Το φορτηγό πλοίο M/V Abdullah είχε αναχωρήσει από το Μαπούτο της Μοζαμβίκης μεταφέροντας 55.000 τόνους άνθρακα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Η επίθεση στο πλοίο σημειώθηκε περίπου 600 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, το μεσημέρι της Τρίτης.

    Η βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας UKMTO, ανέφερε ότι “μη εξουσιοδοτημένα άτομα έχουν τον έλεγχο του πλοίου, υπογραμμίζοντας πως το περιστατικό σημειώθηκε 600 ναυτικά μίλια ανατολικά της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου”.

    Επίσης, η εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey γνωστοποίησε πως στο περιστατικό ενεπλάκησαν 20 ένοπλοι. Το περιστατικό που είναι σε εξέλιξη επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα των πειρατικών επιθέσεων σε μία χρονική συγκυρία όπου οι Χούθι βάλουν κατά φορτηγών πλοίων που επιχειρούν να διαπλεύσουν την Ερυθρά Θάλασσα.

    Δεν έγινε γνωστό το χρηματικό ποσό που ζητούν οι πειρατές προκειμένου να απελευθερώσουν τους ναυτικούς και το πλοίο.

    Οι Σομαλοί πειρατές επιτέθηκαν τελευταία φορά σε πλοίο στις 14 Δεκεμβρίου, όταν μια ομάδα κατέλαβε πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου Ruen, συμφερόντων Βουλγαρίας. Το πλοίο παραμένει στα ανοικτά της Σομαλίας, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, πειρατές κατέλαβαν ένα άλλο πλοίο, το Lila Norfolk, στις 4 Ιανουαρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Performance (Α.Μιχαλόπουλος – Αλίκη Παληού): Εξασφάλισε έσοδα 211,4 εκατ. δολάρια

    Εντυπωσιακή ελληνική παρουσία στην Ευρωπαϊκή έκθεση κρουαζιέρας στη Γένοβα

    Brave Maritime (όμιλος Βαφειά): Συνεχίζει τις επιλεκτικές κινήσεις στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων



    ΣΧΟΛΙΑ