• Ναυτιλία

    Και ελληνικό τάνκερ ακινητοποιημένο σε λιμάνι της Σαντόνγκ στην Κίνα. Όλη η λίστα

    • Bloomberg


    Ο χρόνος που ξοδεύουν τα τάνκερ περιμένοντας να ξεφορτώσουν αργό πετρέλαιο και άλλα καύσιμα στα λιμάνια της επαρχίας Σαντόνγκ έχει υπερτετραπλασιαστεί σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς ο κοροναϊός έχει περιορίσει δραματικά τη ζήτηση από τα διυλιστήρια της Κίνας.

    Δύο πλοία είναι αραγμένα για για 20 ημέρες ή και περισσότερο έξω από την επαρχία της ανατολικής Κίνας, όπου βρίσκονταν οι περισσότεροι ανεξάρτητοι μεταποιητές της χώρας, τη στιγμή που η συνηθισμένη αναμονή είναι μικρότερη των πέντε ημερών, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Bloomberg μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου. Επιπλέον πέντε δεξαμενόπλοια παραμένουν εκεί από 5 έως 13 ημέρες. Τα τάνκερ εξακολουθούν να έχουν στις δεξαμενές τους αργό πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου, τα οποία φόρτωσαν σε λιμάνια της Νορβηγίας και της Μέσης Ανατολής.

    Τα διυλιστήρια σε ολόκληρη τη χώρα μειώνουν την παραγωγή εξαιτίας της πτώσης της ζήτησης και της διόγκωσης των εγχώριων αποθεμάτων, καθώς το ξέσπασμα του ιού μειώνει τα ταξίδια και τις μετακινήσεις των ανθρώπων. Τα ποσοστά επεξεργασίας στα εργοστάσια της επαρχίας Σαντόνγκ έχουν συρρικνωθεί σε λιγότερο από 50% αυτό το μήνα, από 70% το Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μελετών Ενέργειας της Οξφόρδης. Το Qingdao Port International δήλωσε ότι η διάθεση αποθεμάτων αργού επιβραδύνθηκε, αν και οι λειτουργίες είναι φυσιολογικές.

    Ακολουθεί ο κατάλογος των τάνκερ μεταφοράς αργού και προϊόντων πετρελαίου που έχουν αδρανοποιηθεί για τουλάχιστον πέντε ημέρες έξω από τις ακτές της  Σαντόνγκ, με στοιχεία μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου. Μεταξύ των ακινητοποιημένων πλοίων είναι και το υπό ελληνική σημαία «Olympic Legend».

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ