• Ναυτιλία

    Πέτρος Παναγιωτίδης (LPG Toro): Πουλάει δύο πλοία με 71,5 εκατ. δολάρια και αγοράζει τέσσερα πλοία

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής

    Πέτρος Παναγιωτίδης, εφοπλιστής


    Η ναυτιλιακή εταιρεία LPG Toro, που ιδρύθηκε από την Castor Maritime του εφοπλιστή Πέτρου Γ. Παναγιωτίδη, υπέγραψε ισάριθμες συμφωνίες για την πώληση δύο δεξαμενόπλοιων Aframax LR2.

    Η θυγατρική εταιρεία Toro γνωστοποίησε την πώληση του πλοίου Wonder Polaris, ενός δεξαμενόπλοιου Aframax/LR2, ναυπήγησης του 2005, στην τιμή των 34,5 εκατομμυρίων δολαρίων και του δεξαμενόπλοιου Wonder Bellatrix, ενός Aframax/L2, κατασκευής του 2006 στην τιμή των 37 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα δύο πλοία αναμένεται να παραδοθούν στον νέο τους πλοιοκτήτη κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

    Η εταιρεία του Πέτρου Παναγιωτίδη, ωστόσο, θα προσθέσει στον στόλο της, τέσσερα πλοία μεταφοράς υγραερίου.

    Όπως διέρρευσε, η εισηγμένη θυγατρική εταιρεία στο Nasdaq, αναμένει να καταγράψει κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023 ένα σημαντικό κέρδος από την πώληση του πλοίου Wonder Polaris ύψους περίπου 22,4 εκατομμυρίων δολαρίων και ένα καθαρό κέρδος από την πώληση του Wonder Bellatrix, περίπου 20,5 εκατομμυρίων δολαρίων, αφού θα αφαιρεθούν οι δαπάνες που σχετίζονται με τις δύο αυτές συναλλαγές.

    Ο Πέτρος Παναγιωτίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Toro, σχολιάζοντας τις πωλήσεις, είπε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πώληση δύο από τα πλοία μας Aframax για ένα σημαντικό κέρδος κεφαλαίου. Πιστεύουμε ότι αυτή η πώληση, μαζί με τις πρόσφατες ανακοινώσεις για την πώληση του M/T Wonder Avior, και η είσοδος στον κλάδο μεταφοράς υγραερίου με τέσσερα σύγχρονα πλοία αποτελούν σημαντικά βήματα στον εκσυγχρονισμό και τη διαφοροποίηση των εργασιών και του προσανατολισμού της Toro. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να αναζητούμε περαιτέρω ευκαιρίες για ανανέωση, ανάπτυξη του στόλου μας».

    Πριν από την πώληση του πλοίου Wonder Avior που είχε προαναγγείλει η εταιρεία, η Toro Corp διέθετε στόλο 8 δεξαμενόπλοιων, συνολικής χωρητικότητας 0,7 εκατομμυρίων dwt, αποτελούμενο από 1 Aframax, 5 Aframax/LR2 και 2 Handysize. δεξαμενόπλοια.

    Διαβάστε επίσης

    Πλακιωτάκης: Η χώρα χρειάζεται ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Η Capital αγόρασε πλοίο με 20 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ