• Ναυτιλία

    Πέτρος Παναγιωτίδης: Η Castor Maritime απέκτησε το τέταρτο πλοίο του στόλου της

    Το Magic P της Castor Maritime


    Με ένα ακόμη πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου ενίσχυσε το στόλο της η ναυτιλιακή  Castor Maritime, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παναγιωτίδη.

    Η εισηγμένη στην αγορά του Nasdaq εταιρεία, ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην εξαγορά πλοίου τύπου panamax, κατασκευής 2007, στην τιμή των 7,85 εκατ. δολαρίων. Η παράδοση του αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος Αυγούστου. Η τιμή, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι ικανοποιητική με βάση τις αξίες που διαμορφώνονται στην αγορά για τα συγκεκριμένου τύπου πλοία.

    Ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, Πέτρος Παναγιωτίδης σχολίασε: “Είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να χρησιμοποιήσουμε ορισμένα από τα κεφάλαια που συγκεντρώσαμε πρόσφατα από την αγορά, καταλήγοντας στη συμφωνία για την απόκτηση του τέταρτου πλοίου του στόλου μας. Πιστεύουμε ότι η τρέχουσα αγορά θα μας δώσει περισσότερες ευκαιρίες να μεγαλώσουμε την εταιρεία μας με τέτοιο τρόπο ώστε να αυξήσουμε, μακροπρόθεσμα, την αξία των μετόχων μας”.

    Η ναυτιλιακή αναμένεται να εστιάσει και σε άλλες κινήσεις εξαγορών μετά από τα κεφάλαια ύψους 20,7 εκατ. δολαρίων που συγκέντρωσε μέσω δημόσιας προσφοράς, με στόχο να αυξήσει το στόλο της.

    Στο στόλο της Castor Maritime περιλαμβάνονται τρία panamax, το χωρητικότητας 76,455-dwt πλοίο Magic P (κατασκευής 2004), το χωρητικότητας 75,311-dwt Magic Sun (κατασκευής 2001) και το χωρητικότητας 76,601 dwt, Magic Moon, κατασκευής 2005.

    Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία προχώρησε τον Φεβρουάριο του 2019 στην «άμεση ένταξή» της στο αμερικανικό χρηματιστήριο, χωρίς την παραδοσιακή αρχική δημόσια προσφορά, και την άντληση νέων κεφαλαίων από την έκδοση νέων μετοχών. Οι μετοχές της διαπραγματεύονται στην αγορά Nasdaq, με το σύμβολο CTRM.



    ΣΧΟΛΙΑ