ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το λιμάνι της Βαλένθια αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ των ισπανικών λιμένων τον Ιούλιο όσον αφορά στην κίνηση εμπορευματοκιβωτίων, αφού διαχειρίστηκε 445.239 TEU, αν και ελαφρώς χαμηλότερα από 488.767 TEU τον ίδιο μήνα του 2021.
Μετά τη Βαλένθια υπάρχουν οι Algeciras, Barcelona, Las Palmas και Bilbao.
Εν τω μεταξύ, η Βαλένθια σημείωσε έκρηξη στις εξαγωγές ισπανικών επίπλων.
Υπό αυτή την έννοια, τους τελευταίους δώδεκα μήνες, η Λιμενική Αρχή της Βαλένθια έχει διαχειριστεί 9.253 εμπορευματοκιβώτια για 144 εκατομμύρια τόνους υπολογίζοντας το βάρος του φορτίου.
Η συνδεσιμότητα του Valenciaport κατέστησε δυνατή την αύξηση των εξαγωγών της βιομηχανίας επίπλων και την τοποθέτησή της σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο, με ανταγωνιστικό κόστος που οφείλεται κυρίως στην εγγύτητα των εργοστασίων στις αποβάθρες της Βαλένθια.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- «Stress Test» στα δάνεια των ελληνικών τραπεζών: Η ΤτΕ ζητά ταξινόμηση., ανάλογα με το πόσο κινδυνεύουν από την κλιματική κρίση
- Intralot: Υπέρ των Ελλήνων η κατανομή των νέων μετοχών – Ποιοι έβαλαν το «φρέσκο χρήμα» στην ΑΜΚ
- Οταν ο Ζαμπέτας είπε στον Ωνάση: «Γειά σου Τέλη μπατίρη» και ο Ελληνας κροίσος τον αποκάλεσε «Προλετάριο»
- Μόδα: Η Nike ανακάμπτει, το Selfridges σημειώνει απώλειες ξανά και πλέον θα αγοράζουμε απευθείας από το ChatGPT
