• Ναυτιλία

    Performance Shipping Inc. (Ανδρέας Μιχαλόπουλος): Ναύλωσε πλοίο με 32.000 δολάρια την ημέρα και εξασφάλισε έσοδα 22 εκατ. δολαρίων

    • NewsRoom
    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping


    H εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Performance Shipping Inc. του Ανδρέα Μιχαλόπουλου και της Αλίκης Παληού γνωστοποίησε ότι, μέσω μιας θυγατρικής εταιρείας της υπέγραψε συμβόλαιο χρονοναύλωσης με την ST Shipping & Transport Pte Ltd, εταιρείας που ανήκει στην Glencore, για το πλοίο M/T Phoenix Beacon.

    Επισημαίνεται ότι η εταιρεία είχε ανακοινώσει προηγουμένως την απόκτηση του πλοίου, που θα μετονομαστεί σε M/T P. Monterey.

    Ο ναύλος που συμφωνήθηκε ανέρχεται σε 32.000 δολάρια την ημέρα για περίοδο είκοσι τεσσάρων (24) μηνών +/- 45 ημερών με επιλογή του Ναυλωτή και θα ξεκινήσει μετά την παράδοση του πλοίου στην εταιρεία τον Δεκέμβριο.

    Η ναύλωση του πλοίου αναμένεται να εισφέρει στα ταμεία της εταιρείας περί τα 22 εκατομμύρια δολάρια στην ελάχιστη διάρκεια της ναύλωσης.

    Το M/T P. Monterey είναι δεξαμενόπλοιο Aframax, συνολικής χωρητικότητας 105.525 dwt που ναυπηγήθηκε το 2011 από την Hyundai Heavy Industries Co., Ltd. – Ulsan στη Νότια Κορέα.

    Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, είπε:

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι με την παράδοση του νεοαποκτηθέντος δεξαμενόπλοιου μας τον Δεκέμβριο, το M/T P. Monterey θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές του στο πλαίσιο μιας νέας σύμβασης χρονοναύλωσης με έναν αξιόπιστο αντισυμβαλλόμενο και με μια προσοδοφόρα τιμή ναύλωσης. Με την έναρξη αυτής της ναύλωσης, περισσότερο από το ήμισυ του στόλου μας θα είναι σε συμβόλαια χρονοναύλωσης, με αποτέλεσμα να έχουν εξασφαλιστεί σταθερά έσοδα περίπου 68 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ».

    Διαβάστε επίσης

    Η Performance Shipping εξασφάλισε δάνειο 18,25 εκατ. δολαρίων από την Alpha Bank



    ΣΧΟΛΙΑ