• Ναυτιλία

    Performance Shipping: Διάθεση μετοχών αξίας 6 εκατ. δολαρίων – Βουτιά για τη μετοχή και “καμπανάκι” από το Nasdaq

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping

    Ανδρέας Μιχαλόπουλος, CEO Performance Shipping


    Κεφάλαια σχεδόν 6 εκατ. δολαρίων θα αντλήσει από το χρηματιστήριο η ναυτιλιακή Performance Shipping, συμφερόντων της οικογένειας Παληού. Παράλληλα, η εταιρεία έλαβε επιστολής προειδοποίησης από το Nasdaq λόγω της υποχώρησης της τιμής της μετοχής της κάτω από το ένα δολάριο.

    Ειδικότερα, η ναυτιλιακή προχώρησε σε συμφωνία με θεσμικούς επενδυτές για την πώληση μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης 17 εκατ. μετοχών αξίας 5,95 εκατ. δολαρίων. Η τιμή για κάθε μετοχή ορίστηκε στα 0,35 δολάρια και θα περιλαμβάνει και ένα warrant μετατρέψιμο σε κοινή μετοχή.

    Τα warrants θα είναι άμεσα εξασκήσιμα, με ημερομηνία λήξης πεντέμισι χρόνια από την ημέρα της έκδοσης τους.

    Την ίδια ώρα, η Performance Shipping έλαβε από τις χρηματιστηριακές αρχές επιστολή προειδοποίησης επειδή η μετοχή της διαπραγματεύονταν επί 30 συνεχόμενες συνεδριάσεις -και συγκεκριμένα από τις 27 Μαΐου μέχρι τις 12 Ιουλίου 2022- κάτω του κατώτατου επιτρεπτού, από τους κανονισμούς της αγοράς, ορίου του ενός δολαρίου.

    Η ναυτιλιακή καλείται μέσα στους επόμενους έξι μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2023, να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου η τιμή της μετοχής της να επανέλθει πάνω το ένα δολάριο και να παραμένει σε αυτά τα επίπεδα για 10 συνεχόμενες συνεδριάσεις.

    Σημειώνεται ότι ο τίτλος της εταιρείας βούλιαξε κάτω από το ένα δολάριο στις 27 Μαΐου 2022, μετά από μία παρόμοια συμφωνία διάθεσης 7,6 εκατομμυρίων μετοχών στην τιμή των 1,05 δολαρίων έκαστη, από την οποία άντλησε 8 εκατ. δολάρια. Έκτοτε κινείται γύρω από αυτά τα επίπεδα.

    Η Performance Shipping ανακοίνωσε ότι θα παρακολουθεί την τιμή κλεισίματος της κοινής μετοχής της κατά τη διάρκεια της περιόδου χάριτος των 180 ημερών και θα εξετάσει τις επιλογές της προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς του Nasdaq.

    Σημειώνεται ότι κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο τίτλος της εταιρείας σημείωσε νέα βουτιά 57,07% και έκλεισε στα 0,2349 δολάρια.

    Η εταιρεία διαθέτει στόλο με έξι δεξαμενόπλοια aframax.

    Διαβάστε ακόμη:

    Performance Shipping: Δάνειο από την Τρ. Πειραιώς για την χρηματοδότηση της εξαγοράς του έκτου aframax της εταιρείας

    Performance Shipping: Έτοιμη να επωφεληθεί από την βελτίωση της ναυλαγοράς των τάνκερ – Ζημιές στο πρώτο τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ